Κεμπέκ - Πρόστιμο υγειονομικής περίθαλψης στους ανεμβολίαστους

 

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκώ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι κάτοικοι του Κεμπέκ που αρνούνται να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώσουν μια «σημαντική» συνεισφορά στην υγειονομική περίθαλψη.


Ο Legault είπε στον Τύπο ότι "το εμβόλιο είναι το κλειδί για την καταπολέμηση του ιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναζητούμε μια συνεισφορά στην υγεία για ενήλικες που αρνούνται να εμβολιαστούν για μη ιατρικούς λόγους. Όσοι αρνούνται να λάβουν την πρώτη τους δόση στο επόμενο διάστημα εβδομάδες θα πρέπει να πληρώσει μια νέα εισφορά υγείας».


Ο Legault δεν αποκάλυψε πότε θα επιβληθεί ο φόρος ή πόσο θα ήταν το ποσό. Είπε, ωστόσο, ότι τα 50 ή τα 100 δολάρια δεν ήταν αρκετά. Περισσότερες λεπτομέρειες, είπε, θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες.


"Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά μπορούμε να το ξεπεράσουμε μαζί. Πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες σε δύο πράγματα: να πάρουμε την πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση του εμβολίου και να μειώσουμε τις επαφές μας, ειδικά με τους ηλικιωμένους", είπε ο Legault.


Το Κεμπέκ είναι η πρώτη επαρχία που επέβαλε τέτοιο σύστημα στους πολίτες της. Είναι επίσης η μόνη επαρχία στον Καναδά που έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας.


Η κυβέρνηση Legault εισάγει επίσης ένα διαβατήριο εμβολίου για όσους επιθυμούν να αγοράσουν οινοπνευματώδη ποτά και κάνναβη από τους προμηθευτές της επαρχίας, μια άλλη πρωτιά για μια επαρχία του Καναδά.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ