Ολικό blackout σε τρείς χώρες της Κεντρικής Ασίας



Στο σκοτάδι βυθίστηκε ολόκληρο το Κιργιστάν ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε περιοχές του Καζακστάν και του  Ουζμπεκιστάν , συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Αλμάτι και Τασκένδης Το ολικό blackout πιστεύεται ότι οφείλεται σε ένα ατύχημα στο περιφερειακό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας


Οι αρχές και οι κάτοικοι των χωρών της κεντρικής Ασίας του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν και της Κιργιζίας ανέφεραν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε μεγάλες πόλεις την Τρίτη, αλλά η αιτία ήταν ασαφής.


Σύμφωνα με το Jpost  τα δίκτυα των τριών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών είναι διασυνδεδεμένα, αν και το Καζακστάν έχει επίσης σύνδεση με το ρωσικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να καλύψει απροσδόκητες ελλείψεις.

Το συνδεδεμένο ηλεκτρικό τους δίκτυο (Σύστημα Ενέργειας Κεντρικής Ασίας ή CAPS) μπορεί να είναι ο ένοχος.

Στο Καζακστάν, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στη μεγαλύτερη πόλη του Αλμάτι και σε πολλές μεγάλες πόλεις του νότου κοντά στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν και την Κιργιζία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Αλμάτι, δεν υπάρχει φως στα διαμερίσματα των ανθρώπων, στην Τασκένδη το μετρό σταμάτησε, στο Μπισκέκ, λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχει νερό

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ενέργειας του Ουζμπεκιστάν ανέφερε ότι εργάζεται για την επίλυση «μιας μεγάλης διακοπής ρεύματος».

 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ