Η Ρωσία κηρύσσει την έναρξη της «αντίστροφης μέτρησης» εν αναμονή της έγκρισης των ρωσικών προτάσεων

 

«Φτάνει μια στιγμή αλήθειας που η Δύση είτε αποδέχεται τις προτάσεις μας είτε θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της Ρωσίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις Διαπραγματεύσεις της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Κονσταντίν Γκαβρίλοφ.


Η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με τη στιγμή της αλήθειας, η οποία έχει ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση εν αναμονή για την έγκριση των ρωσικών προτάσεων για εγγυήσεις ασφαλείας που απευθύνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας την Τετάρτη. στις Διαπραγματεύσεις της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τα όπλα, είπε 

 

Ο Gavrilov μίλησε στη συνάντηση του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας, η οποία είναι πρώτη το 2022.


«Φτάνει μια στιγμή αλήθειας που η Δύση είτε αποδέχεται τις προτάσεις μας είτε θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της Ρωσίας», είπε ο Γκαβρίλοφ. "Είμαι πεπεισμένος ότι με καλή θέληση και διάθεση για συμβιβασμό σε οποιαδήποτε κατάσταση, είναι δυνατό να βρεθεί μια διέξοδος σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Ο χρόνος μας τελειώνει. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά".


Ο Ρώσος διπλωμάτης πιστεύει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ελαχιστοποίηση των στρατιωτικών δαπανών και η επίλυση των ζητημάτων ασφάλειας, τα οποία δεν πιέζουν μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για όλα τα έθνη της Ευρασίας και του ευρωατλαντικού χώρου.


Ο Γκαβρίλοφ επεσήμανε ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ είχαν ως αποτέλεσμα τον κατακερματισμό του πανευρωπαϊκού χώρου και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην εξουσία του ΟΑΣΕ, ο οποίος έχει μετατραπεί σε όμηρο της στενής ατζέντας της «συλλογικής Δύσης».


Υπό αυτές τις συνθήκες, η ρωσική αντιπροσωπεία θα έρχεται στο εξής στο Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία για την Ασφάλεια με μόνο τα θέματα που ανταποκρίνονται στα δικά της εθνικά συμφέροντα, τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας.


Στις 17 Δεκεμβρίου 2021, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα προσχέδιο συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις εγγυήσεις ασφαλείας και ένα άλλο για μέτρα που διασφαλίζουν την ασφάλεια της Ρωσίας και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. 

Οι διαβουλεύσεις Ρωσίας-ΗΠΑ για αυτά τα θέματα διεξήχθησαν στη Γενεύη στις 10 Ιανουαρίου. 

Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ. 

Στις 13 Ιανουαρίου, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ Alexander Lukashevich παρουσίασε αυτές τις προτάσεις σε συνεδρίαση του ΟΑΣΕ Μόνιμο Συμβούλιο στη Βιέννη.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ