Η Σουηδία χορηγεί υπηκοότητα σε27000 Σύρους πρόσφυγες

 

Η Σουηδία χορήγησε υπηκοότητα σε περισσότερους από 27.000 Σύρους πρόσφυγες το 2021



Η Σουηδία χορήγησε υπηκοότητα σε περισσότερους από 27.000 Σύρους πρόσφυγες το 2021, παραμένοντας μια από τις πιο φιλόξενες ευρωπαϊκές χώρες για αιτούντες άσυλο και μετανάστες.


Σύμφωνα με έκθεση της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, συνολικά 85.000 άτομα έλαβαν σουηδική υπηκοότητα πέρυσι. 27.340 από αυτούς ήταν Σύροι, 4.067 Σομαλοί και 3.471 Ερυθραίοι.


Σύμφωνα με το μεταναστευτικό σύστημα της χώρας, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες με άδεια παραμονής και εργασίας δικαιούνται πολιτογράφηση εντός πέντε ετών από τη διαμονή τους στη χώρα.


Από τότε που ο κύριος όγκος των Σύριων προσφύγων έφτασε στη Σουηδία το 2015 και μετά, ο αριθμός τους που έλαβαν αυτές τις άδειες αυξήθηκε σε περίπου 150.000, επιτρέποντας σε περισσότερους Σύρους να αποκτήσουν υπηκοότητα το επόμενο έτος.


Παρά το γεγονός ότι η Σουηδία ήταν εδώ και πολύ καιρό μια χώρα που υποδέχεται περισσότερο πρόσφυγες από άλλες στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια η σουηδική κυβέρνηση έχει ανακαλέσει την άδεια παραμονής σε ορισμένους Σύρους πρόσφυγες σε προσπάθειες απέλασής τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που καταζητούνται από το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ.


Κατά την επιστροφή τους στη Συρία, οι απελαθέντες πρόσφυγες συχνά κρατούνται, εξαφανίζονται και βασανίζονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ