Alebrije - Ο Φύλακας της Παγκόσμιας Ειρήνης στον ΟΗΕ


Ενα τρομακτικό γλυπτό παρόμοιο με το Θηρίο της Αποκάλυψης φιγουράρει μπροστά στο κτίριο-έδρα των Ηνωμένων Εθνών στις ΗΠΑ, σαν σύμβολο της Παγκόσμιας Ειρήνης

Το τρομακτικό γλυπτό με σώμα τζάγκουαρ και φτερά αετού δωρίστηκε πριν από 1 μήνα περίπου στα Ηνωμένα Εθνη από την  τοπική κυβέρνηση της Οαχάκα (ή Οαξάκα) που βρίσκεται στο νότιο Μεξικό 

Το απόκοσμο πλάσμα τοποθετήθηκε στην πλατεία των επισκεπτών, ακριβώς έξω από το κτίριο που στεγάζει την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και όπως αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι του Μεξικού στα Ηνωμένα Έθνη αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα στο twitter των «Εικόνων των Ηνωμένων Εθνών», το πλάσμα αυτό υποτίθεται ότι συμβολίζει την «προστασία ης διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

  • Τα μυθικά τέρατα “Alebrije“

Το έργο αυτό, όπως και όλα τα παρόμοια μυθικά τέρατα, ονομάζεται στα μεξικανικά “Alebrije“.

Η λέξη αυτή ομαδοποιεί όλα τα τρομερά μυθικά τέρατα, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Τα Alebrijes είναι γλυπτά λαϊκής τέχνης του Μεξικού με έντονα χρώματα φανταστικών πλασμάτων. Τα πρώτα alebrijes, μαζί με την εφεύρεση του όρου, προήλθαν από τον καρτονέρο της Πόλης του Μεξικού Pedro Linares.
Οι Alebrijes είναι πνευματικοί οδηγοί , όπως απεικονίζονταν στον 20ήμερο κύκλο του ημερολογίου των Zapotec. ... Ο ρόλος τους ήταν να συνδέουν τα πνεύματα και τον πραγματικό κόσμο και να καθοδηγούν έναν άνθρωπο στη ζωή του.

Ο εγγονός του Pedro Linares, Leonardo Linares Vargas είπε ότι πιστεύει ότι το Alebrijes πρέπει να περιέχει ιδιότητες ζώων από 3 από τα 4 στοιχεία ( αέρας, νερό, γη, φωτιά ).
Αυτά τα ιδιότροπα ζώα είναι σπάνια και μοναδικά. Οι Alebrijes έχουν κέρατα, κέρατα, φτερά, πτερύγια και μερικά τα έχουν όλα ταυτόχρονα ! Αν και δεν υπάρχουν δύο που να είναι ακριβώς όμοια, όλα τα alebrije έχουν εντυπωσιακά ζωντανά χρωματικά σημάδια. Διαθέτουν λεπτομερή σχέδια από ρίγες, κουκκίδες, γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια και φλόγες.

Τα γλυπτά Alebrijes προορίζονται να καθοδηγήσουν τα πνεύματα στο ταξίδι τους στη μετά θάνατον ζωή . Τα Alebrijes είναι παραδοσιακά μια συγχώνευση πολλών διαφορετικών ζώων και ο Angeles και η ομάδα του επέλεξαν ζώα ειδικά για αυτό που αντιπροσωπεύουν στη μεξικανική κουλτούρα.





 


 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ