Φούστες για τους μαθητές δημοτικού σχολείου του Ηνωμένου Βασιλείου

 

Δημοτικό σχολείο του Ηνωμένου Βασιλείου στη Σκωτία, ζητά από τα αγόρια να φορούν φούστες για να «καταρρίψουν τα στερεότυπα των φύλων» και να «προάγουν την ισότητα» 


Οι μαθητές φορούν φούστες.

Η ανακοίνωση του σχολείου για τις φούστες, ακολουθεί τις διαμαρτυρίες στην Ισπανία πέρυσι όταν ένας έφηβος μαθητής ο Mikel Gómez, 15 ετών  φέρεται να φορούσε φούστα σε σχολείο στη χώρα. Ο μαθητής στάλθηκε σε ψυχολόγο για το θέμα και αποβλήθηκε από το σχολείο.


«Θέλουμε το σχολείο μας να είναι χωρίς αποκλεισμούς και να προωθεί την ισότητα», ανέφερε ένα email από το Castleview Primary στο Εδιμβούργο στους γονείς,  ανέφερε η Daily Mail την Τετάρτη . Αγόρια ηλικίας έως και 3 ετών κλήθηκαν να συμμετάσχουν, σημείωσε το πρακτορείο. 


Το email προσέθεσε ότι το σχολείο θέλει τα παιδιά να είναι «άνετα» και κολάν ή άλλα παντελόνια θα μπορούσαν να φορεθούν κάτω από τις φούστες. Φούστες θα προσφέρονται ακόμη και σε φοιτητές που δεν έχουν στην κατοχή τους, ανέφερε η Daily Mail. 


«Είμαστε πρόθυμοι να διαδώσουμε το μήνυμα ότι τα ρούχα δεν έχουν φύλο και ότι όλοι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να εκφραζόμαστε όπως επιλέγουμε», έγραψαν οι δάσκαλοι σε ένα μήνυμα προς τους γονείς, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 


Η ανακοίνωση ακολουθεί τις διαμαρτυρίες στην Ισπανία πέρυσι όταν ένας έφηβος μαθητής φέρεται να φορούσε φούστα σε σχολείο στη χώρα και στάλθηκε σε ψυχολόγο για το θέμα και αποβλήθηκε από το σχολείο. Στις 4 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, άνδρες μαθητές και δάσκαλοι στην κομητεία φορούσαν φούστες στο σχολείο για να υποστηρίξουν τη μαθήτρια και η ημερομηνία είναι πλέον γνωστή ως «φόρεσε μια φούστα στη σχολική μέρα».


«Σήμερα είναι «φόρεσε μια φούστα στη σχολική μέρα» στην Ισπανία και φέτος το Castleview Primary στο Εδιμβούργο ενθαρρύνει το προσωπικό και τους μαθητές να συμμετάσχουν για να «καταρρίψουν τα στερεότυπα των φύλων» και να «προωθήσουν την ισότητα», ανέφερε στο Twitter την Πέμπτη το BBC Scotland. Οι μαθητές επιπέδου P6 στο Castleview, το αντίστοιχο των μαθητών της πέμπτης τάξης στις ΗΠΑ, φέρεται να σκέφτηκαν την ιδέα μετά τις διαμαρτυρίες στην Ισπανία. 


Το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου είπε ότι οι μαθητές δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν αν δεν το θέλουν και σημείωσε ότι η πόλη είναι «πλήρως δεσμευμένη στην προώθηση της ισότητας». 


«Ως πρωτεύουσα της Σκωτίας, δεσμευόμαστε πλήρως στην προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας και επιθυμούμε να αυξήσουμε τον σεβασμό, την ανεκτικότητα και την κατανόηση ειδικά στα σχολεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου του Εδιμβούργου, ανέφερε  η Evening Edinburgh News την  Πέμπτη. 


Αν και η νέα ημέρα «φούστα στο σχολείο» γιορτάζεται στην Ευρώπη, η ημέρα αυτή δεν φαίνεται να γιορτάζεται στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ