Κατά των διαστημικών ταξιδιών ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ


Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέκρινε τους δισεκατομμυριούχους που επικεντρώνονται στον διαστημικό τουρισμό, λέγοντας ότι θα έπρεπε να επενδύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα για να σώσουν τη Γη.


Ο Δούκας του Κέιμπριτζ μίλησε για την τρέχουσα βιασύνη για διαστημικά ταξίδια σε μια συνέντευξη στο podcast του BBC Newscast, που προβλήθηκε την Πέμπτη.

«Χρειαζόμαστε μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκεφάλους και μυαλά του κόσμου  στην προσπάθεια διάσωσης αυτού του πλανήτη, όχι στην προσπάθεια να βρουν το επόμενο μέρος για να πάνε και να ζήσουν».


Ο Γουίλιαμ, πρώην πιλότος ελικοπτέρου ασθενοφόρου, δήλωσε ότι «δεν είχε κανένα απολύτως ενδιαφέρον» να πάει τόσο ψηλά όσο στο διάστημα.

Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του διαστημικού τουρισμού, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα «θεμελιώδες ερώτημα» σχετικά με το κόστος άνθρακα των διαστημικών πτήσεων.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είπε ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση της Γης από τα μεγαλύτερα μυαλά του κόσμου  πρέπει να προηγηθούν του διαστημικού τουρισμού.


Τα σχόλια του Prince William  μεταδόθηκαν μόλις μία ημέρα αφότου ο αστέρας του «Star Trek», Γουίλιαμ Σάτνερ, 90 ετών, έγινε το γηραιότερο άτομο που πήγε στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο New Shepard, το οποίο δημιουργήθηκε από το Blue Origin του Τζεφ Μπέζος - το οποίο τον εκτίναξε  στο διάστημα αυτό το καλοκαίρι.

Ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος πλούσιος επιχειρηματίας που έκανε το άλμα στο διαστημικό ταξίδι πρόσφατα.

Τον Ιούλιο, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πήγε στο διάστημα με ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία του, Virgin Galactic.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει κάνει επίσης εισβολές στη διαστημική επιχείρηση-ίδρυσε το SpaceX και, τον Σεπτέμβριο, η πτήση της εταιρείας Inspiration4 μετέφερε τέσσερις τουρίστες σε τριήμερη τροχιακή αποστολή.

Οι Blue Origin, Virgin Galactic και SpaceX αναμένεται να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να προωθήσουν τον διαστημικό τουρισμό.


Ο δεύτερος στη σειρά του βρετανικού θρόνου είναι ένας έντονος περιβαλλοντολόγος και, αργότερα αυτό το μήνα, θα αποκαλύψει τους πέντε νικητές του βραβείου Earthshot -ένα βραβείο που μοιάζει με Νόμπελ για το περιβάλλον.

Πατέρας τριών παιδιών ο Ουίλιαμ τόνισε την επιθυμία του να διασφαλίσει ότι τα δικά του παιδιά και οι επόμενες γενιές δεν θα ανησυχούν για την διάσωση της Γης, προσθέτοντας ότι θα ήταν «απόλυτη καταστροφή» αν ο γιος του, ο πρίγκιπας Τζορτζ, μιλούσε για τη διάσωση του πλανήτη σε διάστημα 30 ετών.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ