Η Angela Merkel αποχαιρετά την Αθήνα - Οι κοινές δηλώσεις

 

Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 20,00 το βράδυ της Τετάρτης η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel στο πλαίσιο μιας αποχαιρετιστήριας περιοδείας στην Ευρώπη μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία και πριν παραδώσει στον διάδοχό της κ. Σόλτς


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης η κα Μέρκελ, είχε το βράδυ της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου την υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12:30.


Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό,  συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία.

Η απερχόμενη καγκελάριος προχώρησε μάλιστα και σε παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά και τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών (διερευνητικές) για την επίλυση των διαφορών πρέπει να συνεχιστεί. «Κάποια θέματα είναι δύσκολα και χρειάζονται χρόνο», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στο Κυπριακό.




Εν όψει της  αποχώρησής της από την καγκελαρία, η Άγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί περιοδείες, στο πλαίσιο των οποίων επισκέφθηκε και την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ