Τουρκία - Υποχρεωτικό το PCR και στις δημόσιες συγκοινωνίες



Υποχρεωτικό θα είναι το τέστ PCR στις δημόσιες συγκοινωνίες της Τουρκίας. Η απαίτηση για PCR στις δημόσιες συγκοινωνίες ξεκινά άμεσα από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.


Στο πλαίσιο της νέας απόφασης, τα μη εμβολιασμένα ή μη νοσήσαντα άτομα δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με αεροπλάνο, λεωφορείο, τρένο ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τα ιδιωτικά οχήματα, εάν δεν παρουσιάζουν αρνητικά έγγραφα δοκιμής PCR.


Η νέα εποχή  στα μέσα μαζικής μεταφοράς προβλέπει υποχρεωτική αρνητική δοκιμή PCR για υπεραστικές εκδρομές με αεροπλάνο, λεωφορείο, τρένο ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξαιρουμένων των ιδιωτικών οχημάτων, από μη εμβολιασμένα ή νοσήσαντα άτομα.  

 

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα ελέγχουν κατά την εισαγωγή στο όχημα αν οι επιβάτες είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες αλλιώς θα υποχρεούνται να διαθέτουν μια αρνητική εξέταση PCR που πραγματοποιήθηκε το πολύ 48 ώρες η οποία θα επιβεβαιώνεται μέσω του κωδικού HES

Εάν το άτομο δεν είχε την ασθένεια ή δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει αρνητικό τεστ PCR, δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει.

Για τον λόγο αυτό επιτεύχθηκε ήδη ενσωμάτωση μεταξύ των Συστημάτων Μεταφορών και Υποδομών και αυτοματισμών του Υπουργείου Υγείας. Εάν οι πολίτες που θα ταξιδέψουν δώσουν τη συγκατάθεσή τους αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του κωδικού HES, ο έλεγχος των αποτελεσμάτων εμβολίου, ασυλίας και PCR θα γίνει αυτόματα μέσω του συστήματος U-ETDS του Υπουργείου.

Παράληλα οι περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θα συνεχίσουν επίσης να διενεργούν επιτόπιους ελέγχους και τα λεωφορεία που μεταφέρουν επιβάτες θα ελέγχονται αυστηρά.


Ο κωδικός HES δεν θα ζητηθεί για βρέφη ηλικίας κάτω των 2 ετών σε ταξίδια με τρένο. 

Οι επιβάτες κάτω των 18 ετών θα μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους με τον κωδικό HES και να ταξιδεύουν στα τρένα με τον κωδικό HES.

Οι επιβάτες που δεν θα προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά τον έλεγχο που πρέπει να γίνει στα σημεία ελέγχου και τα τρένα YHT δεν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. Εάν εντοπιστεί στο τρένο, θα κατεβεί από το τρένο στον πρώτο σταθμό όπου σταματά το τρένο και τα τέλη εισιτηρίου δεν επιστρέφονται.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ