Διαδηλωτές εισέβαλαν στο ITN News για το εμβόλιο

 

Ο δημοσιογράφος Jon Snow κεντρικός παρουσιαστής του καναλιού 4 κακοποιήθηκε καθώς διαδηλωτές κατά των εμβολίων εισέβαλαν στην έδρα των ειδησεογραφικών προγραμμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου  Η έδρα της ITN στο Λονδίνο είναι η κύρια έδρα των ITV News, του Channel 4 News και του Channel 5 News. 


Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Twitter έδειχναν ότι ο βετεράνος δημοσιογράφος Jon Snow κακοποιήθηκε από ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών κατά του εμβολίου κατά την είσοδό του στο κτίριο.


Σύμφωνα με το Sky News περισσότεροι από 100 διαδηλωτές κατά των εμβολίων, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κτίριο στο Gray's Inn Road, στο κέντρο του Λονδίνου και εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παραγωγής ITN στο Λονδίνο, η οποία παράγει ITV News, Channel 4 News και Channel 5 News.


Πλάνα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν πολλές δεκάδες διαδηλωτές να τσακώνονται με την αστυνομία που επιχείρησε να αποκλείσει την είσοδο, με ένα κλιπ να δείχνει τον βετεράνο παρουσιαστή ειδήσεων Jon Snow να κακοποιείται από το πλήθος.


Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε: «Οι αξιωματικοί ανταποκρίνονται σε διαδήλωση σε ιδιωτικό χώρο στο Gray's Inn Road, Camden, όπου οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει παράνομα πρόσβαση στο κτίριο.


"Οι αξιωματικοί βρίσκονται στο σημείο και ασχολούνται με την οικοδόμηση της ασφάλειας και την απομάκρυνση αυτών που έχουν εισέλθει".


Εκπρόσωπος της ITN δήλωσε: «Η αστυνομία παρακολουθεί παραβίαση της ασφάλειας στο Gray's Inn Road, έδρα της ITN.


«Το προσωπικό του ITN, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εργάζονται στο ITV News, το Channel 4 News και το 5 News, έχουν πάρει οδηγίες είτε να μείνουν στο κτίριο είτε να μείνουν μακριά ενώ αντιμετωπίζεται η κατάσταση.


«Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί παρείχαν μια ζωτική πηγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


«Η επίθεση σε δημοσιογράφους λόγω της αναφοράς τους για στον κοροναϊό είναι μια ανησυχητική εξέλιξη την οποία η ITN παρακολουθεί στενά και διασφαλίζει ενεργά το προσωπικό να γνωρίζει τις προφυλάξεις για να αποφύγει οποιαδήποτε ζημιά.


"Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να μην μπορούν να ασχοληθούν με τις δραστηριότητες της συγκέντρωσης ειδήσεων, κάτι που η ITN καταδικάζει έντονα".


Αυτόπτες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, κατέγραψαν στο Twitter εικόνες και βίντεο από τη σκηνή.


Σε ένα βίντεο, οι διαδηλωτές ακούγονται να λένε ότι δεν θα φύγουν μέχρι να «μιλήσουν στο αφεντικό».


Ο Carl Nasman έγραψε στο Twitter: "Δεκάδες διαδηλωτές κατά των διαβατηρίων των εμβολίων  καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή το κτίριο ITN στο κέντρο του Λονδίνου. Παραβίασαν το λόμπι παρά την παρουσία της αστυνομίας."


Ο ανταποκριτής του ITV, Νταν Ρίβερς, ανάρτησε στο Twitter μια εικόνα μεγάλου πλήθους διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στον χώρο υποδοχής και είπε: "Οι διαδηλωτές μόλις μπήκαν στη ρεσεψιόν του ΙΤΝ. Βαριά αστυνομική παρουσία εδώ τώρα".


Protesters have just entered the reception of ITN. Heavy police presence here now. pic.twitter.com/4RIdhPbipR

— Dan Rivers (@danriversitv) August 23, 2021

font-size: large;">


Οι διαδηλωτές πιστεύεται ότι εισέβαλαν στο κτίριο μετά την επιβολή διαβατηρίων κατά των εμβολιασμών και διαμαρτυρία κατά του αποκλεισμού στο κέντρο του Λονδίνου.


Έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου οι διαδηλωτές κατά του εμβολίου προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτό που θεωρούσαν κτίριο του BBC στο δυτικό Λονδίνο , για να διαπιστώσουν ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είχε εγκαταλείψει εδώ και καιρό τον κτίριο.



 

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ