Θέλετε να ζήσετε ένα χρόνο στον Αρη ? Κάντε αίτηση



Είσαι από αυτούς τους τολμηρούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν και να δοκιμάσουν να ζήσουν στον Αρη?... Αν ναι, τότε η  NASA έχει δουλειά για σένα...


Για να προετοιμαστεί για την τελική αποστολή αστροναυτών στον Άρη, η NASA άρχισε να λαμβάνει αιτήσεις για τέσσερα άτομα που θα ζήσουν για ένα χρόνο στον Άλφα του Άμμου του Άρη. Πρόκειται για έναν βιότοπο στον Άρη 1.700 τετραγωνικών ποδιών, που δημιουργήθηκε από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και βρίσκεται μέσα σε ένα κτίριο στο διαστημικό κέντρο Johnson στο Χιούστον.


Οι αμειβόμενοι εθελοντές θα εργαστούν σε μια προσομοιωμένη αποστολή εξερεύνησης του Άρη με πλήθος διαστημικών περιπάτων, περιορισμένες επικοινωνίες με το σπίτι, περιορισμένα τρόφιμα και αποτυχίες πόρων και εξοπλισμού.


Η NASA σχεδιάζει τρία από αυτά τα πειράματα με το πρώτο να ξεκινά το φθινόπωρο του επόμενου έτους. Όλα τα τρόφιμα θα είναι έτοιμα για φαγητό στο διάστημα και προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί παράθυρα. Κάποια φυτά θα καλλιεργηθούν, αλλά όχι πατάτες όπως στην ταινία "The Martian". Ο Ντέιμον έπαιξε τον αδέσποτο αστροναύτη Μαρκ Γουότνεϊ, ο οποίος επέζησε από σπινθηρισμούς.


«Θέλουμε να καταλάβουμε πώς οι άνθρωποι λειτουργούν σε αυτό το περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας Γκρέις Ντάγκλας. «Εξετάζουμε ρεαλιστικές καταστάσεις στον Άρη».


Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων άνοιξε την Παρασκευή και δεν αναζητούν κανέναν. Οι απαιτήσεις είναι αυστηρές, συμπεριλαμβανομένου μεταπτυχιακού τίτλου σε επιστήμη, μηχανική ή μαθηματικά ή πιλοτική εμπειρία. Μόνο Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ είναι επιλέξιμοι. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ 30 και 55 ετών, σε καλή σωματική υγεία χωρίς διατροφικά προβλήματα και όχι επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης.


Αυτό δείχνει ότι η NASA αναζητά ανθρώπους που είναι κοντά σε αστροναύτες, δήλωσε ο πρώην καναδός αστροναύτης Chris Hadfield. Και, είπε. αυτό είναι καλό γιατί είναι καλύτερο πείραμα αν οι συμμετέχοντες μοιάζουν περισσότερο με τους ανθρώπους που θα πάνε πραγματικά στον Άρη. Οι προηγούμενες προσπάθειες των Ρώσων σε μια προσποιητή αποστολή στον Άρη που ονομάζεται Mars 500 δεν τελείωσαν καλά εν μέρει επειδή οι άνθρωποι ήταν πολύ σαν τους καθημερινούς ανθρώπους, είπε.


Για τον κατάλληλο άνθρωπο αυτό θα μπορούσε να είναι υπέροχο, είπε ο Χάντφιλντ, ο οποίος πέρασε πέντε μήνες σε τροχιά το 2013 στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε ένα εξώφυλλο βίντεο του «Space Oddity» του David Bowie.


«Απλώς σκεφτείτε πόσο θα καταφέρετε να φτάσετε στο Netflix», είπε. «Αν έχουν ένα μουσικό όργανο εκεί, μπορείς να μπεις εκεί χωρίς να ξέρεις τίποτα και να βγεις μουσικός συναυλίας, αν θέλεις».


Θα μπορούσε να υπάρξει «απίστευτη ελευθερία» σε ένα «έτος μακριά από τις απαιτήσεις της κανονικής σας ζωής».


Η στάση είναι το κλειδί, είπε ο Χάντφιλντ, ο οποίος κυκλοφορεί το μυθιστόρημα "Οι δολοφονίες του Απόλλωνα" το φθινόπωρο. Είπε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σαν τον χαρακτήρα του Damon Watney: "Εξαιρετικά ικανός, επινοητικός και δεν βασίζεται σε άλλους ανθρώπους για να αισθάνεται άνετα."


Associated Press 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ