Καμερούν - Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν λόγω των συγκρούσεων

 

Στο Καμερούν, 11.000 Καμερουνέζοι που εγκατέλειψαν τις συγκρούσεις μεταξύ των αυτόχθονων κοινοτήτων έπρεπε να καταφύγουν στο Τσαντ.


Λόγω των συγκρούσεων μεταξύ των ιθαγενών κοινοτήτων Choa και Mousgoum στην ακραία βόρεια πολιτεία στο βόρειο Καμερούν στις 11 Αυγούστου, 11.000 Καμερουνέζοι έπρεπε να καταφύγουν στο γειτονικό Τσαντ.


Σύμφωνα με τις εθνικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι συγκρούσεις συνεχίζονται εδώ και περίπου μια εβδομάδα μεταξύ των κοινοτήτων Choa και Mousgoum .


11 χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, φιλοξενούνται σε σχολεία και δημόσια κτίρια στο Τσαντ, όπου κατέφυγαν μετά την φυγή τους από τη σύγκρουση.


Αναφέρθηκε ότι ο κυβερνήτης του Extreme-Nord State Midjiyawa Bakary, ο οποίος πήγε στην περιοχή με οδηγίες του προέδρου Paul Biya να τερματίσει τις συγκρούσεις, πλήρωσε 50 εκατομμύρια φράγκα CFA Κεντρικής Αφρικής (περίπου 800 χιλιάδες λίρες) στα μέρη για να τερματίσουν τις συγκρούσεις.


Αναφέρεται ότι οι συγκρούσεις μεταξύ της κοινότητας Mousgoum, που κυρίως ψαρεύει, και της κοινότητας Choa, που ασχολείται με την κτηνοτροφία, προκαλούνται από εδαφικές διεκδικήσεις.


Στις συγκρούσεις, 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής.


Στην τελευταία σύγκρουση μεταξύ των αυτόχθονων κοινοτήτων Mousgoum και Choa, οι οποίες γενικά αντιμετωπίζουν εδαφικά προβλήματα , 2 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.


akit

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ