Η Αυστραλία είναι Covid free και δεν βιάζεται να ανοίξει τα σύνορα


Η Αυστραλία χωρίς COVID πλέον, μετά από ένα χρόνο κλειστών συνόρων, «δεν βιάζεται»  καθόλου να ανοίξει τα σύνορά της ...


Ο Σκοτ ​​Μόρισον λέει ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής των Αυστραλών που είναι πλέον σχεδόν χωρίς κορανοϊούς. "Οι άνθρωποι έχουν έρθει πρώτοι και τα μέτρα δεν έχουν σχέση με την οικονομία, έχουν σχέση με τους ανθρώπους και η οικονομία έπεται όλων αυτών", είπε.


Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ξανανοίξει τα διεθνή σύνορά της και να διακινδυνεύσει τον τρόπο ζωής της χώρας σχεδόν χωρίς κορανοϊούς, δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον την Κυριακή.


Η Αυστραλία έκλεισε τα σύνορά της σε όλους τους μη πολίτες και τους μη κατοίκους τον Μάρτιο του 2020 και επιτρέπει μόνο περιορισμένες διεθνείς αφίξεις τους τελευταίους μήνες, κυρίως οι πολίτες της που επιστρέφουν από το εξωτερικό.


Το κλείσιμο των συνόρων, μαζί με το lockdown , την ταχεία παρακολούθηση επαφών και την υψηλή συμμόρφωση της κοινότητας με τα μέτρα υγείας, έχουν καταστήσει την Αυστραλία μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον κόσμο για τον περιορισμό της πανδημίας, περιορίζοντας τις περιπτώσεις κοροναϊών σε λιγότερες από 29.500 λοιμώξεις και 910 θανάτους.


«Η Αυστραλία δεν βιάζεται να ανοίξει αυτά τα σύνορα, σας διαβεβαιώνω», δήλωσε ο Μόρισον σε τηλεοπτική ενημέρωση.


«Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τον τρόπο που ζούμε σε αυτήν τη χώρα που είναι τόσο διαφορετικός από τον υπόλοιπο κόσμο σήμερα» τόνισε


Για μήνες τώρα, εκτός από μερικά σύντομα lockdown, οι Αυστραλοί μπόρεσαν να δειπνήσουν, να συγκεντρωθούν σχεδόν ελεύθερα και να σταματήσουν να φορούν μάσκες προσώπου στα περισσότερα μέρη.


Αντάλλαξαν τα διεθνή τους ταξίδια με τοπικά ταξίδια, με κυβερνητικά στοιχεία που δείχνουν μεγάλες ετήσιες αυξήσεις στα ενδοκρατικά ταξίδια τους πρώτους μήνες του 2021.


Από τη Δευτέρα, Αυστραλοί και γειτονικοί Νέο Ζηλανδοί, θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών από τις 18 Απριλίου, χωρίς να χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση ή να περάσουν χρόνο σε υποχρεωτική καραντίνα.


Η Νέα Ζηλανδία επίσης, είχε μόνο 2.239 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροϊού και 26 σχετικούς θανάτους.


Ο Μόρισον επισήμανε την Κυριακή ότι οι εμβολιασμένοι Αυστραλοί θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό «για βασικούς σκοπούς» και να επιστρέψουν μέσω καραντίνας στο σπίτι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αυτή η δυνατότητα είναι μόνο σε «στάδιο προγραμματισμού».


Η Αυστραλία εγκατέλειψε πρόσφατα έναν στόχο να εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο των 26 εκατομμυρίων του πληθυσμού της έως τα τέλη του 2021 μετά από συμβουλές ότι άτομα κάτω των 50 ετών λαμβάνουν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer αντί του εμβολιασμού της AstraZeneca.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ