Υστατο χαίρε για τον Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκιπα Φίλιππο

 

Υστατο Χαίρε για τον Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκιπα Φίλιππο, σύζυγο επί 73 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ. Η κηδεία ήταν λιτή και σχεδιασμένη στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα


Η τελετή της κηδείας που πραγματοποιήθηκε εντός του κτήματος του Πύργου του Ουίνδσορ, χρειάσθηκε να περιορισθεί εξαιτίας του Covid-19,  και κατ' επέκταση δεν επετράπη η πρόσβαση για το κοινό, ούτε οι δημόσιες πομπές.

Το «The Last Post» ακούγεται από τους Buglers του βασιλικού ναυτικού, σηματοδοτώντας ότι ένας στρατιώτης έχει πάει στην τελική του θέση ανάπαυσης.

Ακολουθείται από τους «Σταθμούς Δράσης», ένα ναυτικό κάλεσμα για μάχη, όπως είχε ζητήσει ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος

Τέσσερις σημαίες που υποδηλώνουν την καταγωγή του και το Ξίφος , που του έδωσε ο Βασιλιάς Γιώργος ΣΤ΄, στηρίζονται στο φέρετρο, που οδηγείται πάνω σε ένα τροποποιημένο landrover που είχε σχεδιάσει ο ίδιος.


Regiments with a special relationship to The Duke of Edinburgh form up in the Quadrangle at Windsor Castle.

Military bands play music including ‘I Vow to Thee My Country’ and ‘Jerusalem’. pic.twitter.com/Pak2TqVW8v

— The Royal Family (@RoyalFamily) April 17, 2021">

Στην κηδεία παρέστησαν μόνο 30 άτομα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του Covid-19.



Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας προσήλθαν με επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα και μάσκες που φορούσαν καθ΄όλη τη διάρκεια της 50λεπτης τελετής.




Μια μικρή τετραμελής χορωδία τραγούδησε μουσικά κομμάτια και ύμνους που είχε επιλέξει ο ίδιος ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, ενώ συγκίνησε τους πάντες η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ να θρηνεί μόνη της το σύζυγό της στη διάρκεια της τελετής.




Στη συνέχεια, το φέρετρο κατέβηκε στην Βασιλική Κρύπτη, υπό τους θρηνητικούς ήχους της γκάιντας του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας, όπου θα παραμείνει περιμένοντας την βασίλισσα Ελισάβετ. 

Έπειτα, το ζεύγος θα μεταφερθεί και θα ταφεί μαζί, στην τελευταία του κατοικία, στο παρεκκλήσι του μνημείου του βασιλέα Γεωργίου του 6ου, πατέρα της Ελισάβετ.

«Ο άντρας μου, ήταν η δύναμη μου να μείνω όλα αυτά τα χρόνια βασίλισσα» είπε η Βασίλισσα Ελισαβετ ΙΙ



Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα και από τον μητροπολίτη στο Δήμο Κέρκυρας, γενέτειρα του Πρίγκιπα Φίλιππου




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ