Şahap Kavcıoğlu - Βασικός στόχος η μείωση του πληθωρισμού



Ο Şahap Kavcıoğlu, ο οποίος διορίστηκε ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, σύμφωνα με το δημοσιευμένο προεδρικό διάταγμα, δημοσίευσε το πρώτο του μήνυμα.


Ο Kavcioglu ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος στη θέση του  Naci Ağbal στην Κεντρική Τράπεζα, στην  πρώτη του δήλωση έδωσε έμφαση στον περιορισμό του πληθωρισμού στη χώρα


 "Η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας, σύμφωνα με τον βασικό στόχο της παροχής μόνιμης μείωσης του πληθωρισμού στο πλαίσιο του νόμου για τα καθήκοντα και τις εξουσίες, θα διατηρήσει αποτελεσματικά τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής ". είπε.


Ο Kavcıoğlu δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι η μείωση του πληθωρισμού θα επηρεάσει θετικά τη μακροοικονομική σταθερότητα μέσω της μείωσης των ασφαλίστρων κινδύνου χώρας και της μόνιμης βελτίωσης του κόστους χρηματοδότησης και θα συμβάλει στη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για βιώσιμη ανάπτυξη που θα αυξήσουν τις επενδύσεις, την παραγωγή, εξαγωγές και απασχόληση.


Ο Kavcıoğlu έδωσε το μήνυμα , "Σε αυτό το πλαίσιο, οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής θα διεξαχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στο κοινό και τα κανάλια επικοινωνίας με όλους τους ενδιαφερόμενους θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας και της προβλεψιμότητας στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν . "


Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του Naci Ağbal την προηγούμενη εβδομάδα, αύξησε το επιτόκιο πολιτικής από 17% σε 19% και ο Πρόεδρος Naci Ağbal απολύθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Με το διορισμό του Şahap Kavcıoğlu, άρχισε να συζητείται στην αγορά εάν θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής. Μετά τη δήλωση του Şahap Kavcıoğlu, δόθηκε το μήνυμα ότι το PPK θα συναντηθεί σύμφωνα με το ημερολόγιο. Η επόμενη συνάντηση του PPK θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου.


" Ξεκινάω την αποστολή μου ως Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Είθε ο Κύριός μου να δώσει καλή εξυπηρέτηση στη χώρα μας και στο αγαπημένο μας έθνος ». έγραψε ο Şahap Kavcioglu στο λογαριασμό του στο twitter



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ