Mitch McConnell - "Υπερβολική αντίδραση η συνεχιζόμενη φύλαξη του Καπιτωλίου"



 Ο Mitch McConnell,  αρχηγός της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας χαρακτήρισε «εξαιρετικά άβολo» με το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο ασφάλειας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ σε δηλώσεις του την Τετάρτη , λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος σοβαρές απειλές κατά του Κογκρέσου.


"Με όλο αυτό την ασφάλεια γύρω από το συγκρότημα, μου θυμίζει την τελευταία μου επίσκεψη στην Καμπούλ", δήλωσε ο  McConnell  σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.


Το συγκρότημα των Καπιτωλίου των ΗΠΑ, το οποίο φιλοξενεί τόσο τη Γερουσία όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τέθηκε υπό αυστηρή ασφάλεια που περιλαμβάνει περιμετρικό φράχτη μετά την εισβολή πλήθους υποστηρικτών του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλαν στο κτήριο σε μια ταραχή στις 6 Ιανουαρίου που άφησε πέντε ανθρώπους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.


Περίπου 5.200 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς περιπολούν αυτήν την περίοδο στην περιοχή. Η αποστολή τους επρόκειτο αρχικά να λήξει την Παρασκευή. Αλλά το Πεντάγωνο, το οποίο μειώνει τον αριθμό τους σε 2.300, συμφώνησε να παρατείνει την αποστολή του για δύο επιπλέον μήνες μετά από αίτημα της αστυνομίας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.


Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι «βίαιοι εξτρεμιστές της πολιτοφυλακής» συζήτησαν σχέδια τον Φεβρουάριο για «τον έλεγχο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ και την απομάκρυνση των δημοκρατικών νομοθετών» στις 4 Μαρτίου, ημερομηνία που κρίθηκε σημαντική από τους υποστηρικτές της θεωρίας συνωμοσίας του QAnon. Όμως μόνο μια μικρή ομάδα οπαδών του QAnon συγκεντρώθηκε εκείνη την ημέρα.


«Μόλις έλεγξα νωρίς το πρωί. Δεν υπήρξαν σοβαρές απειλές κατά του Καπιτωλίου. Νομίζω ότι έχουμε υπερβολική αντίδραση », είπε ο McConnell.


«Είμαι εξαιρετικά άβολα με το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι μου δεν μπορούν να έρθουν στο Καπιτώλιο», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός του Κεντάκι.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ