Eurovision - Σάλος από το "El Diablo" της Κύπρου - Ζητούν να αποσυρθεί

 

Σάλος έχει ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο από το τραγούδι της Κύπρου που έχει προκριθεί για να εκπροσωπήσει την χώρα στο  διαγωνισμό της  Eurovision


Το τραγούδι που θεωρήθηκε σατανιστικό, ερμηνεύει η Ελενα Τσαγκρινού και είναι ένα δυνατό pop anthem, με αγγλικό στίχο και ορισμένες λέξεις στα ισπανικά, που έγραψαν οι παγκοσμίου φήμης δημιουργοί Thomas Stengaard, Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker και Oxa.

Στο video η τραγουδίστρια έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένη από άνδρες χορευτές. Φορά εντυπωσιακές δημιουργίες της Σήλιας Κριθαριώτη, που έχει την ενδυματολογική επιμέλεια της κυπριακής αποστολής, και  εκτελεί μία δυναμική χορογραφία που επιμελήθηκε η Chali Jennings. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Γιώργος Μπενιουδάκης.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου προκαλώντας πλήθος αρνητικών αντιδράσεων 

Η απάντηση του Rik στα επικριτικά σχόλια ήταν πως το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμιο σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξ ου και τον αποκαλεί «El diablo». «Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από μια προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (τo σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς τον θύτη του) 

Ομάδα πολιτών με την επωνυμία «Κύπριοι Χριστιανοί», με παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξήγγειλαν συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με αίτημα την απόσυρση του τραγουδιού. 

Την απόσυρση του τραγουδιού ζήτησε επίσης η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου και ο  Μητροπολίτης Μόρφου.

Το El Diablo έγινε θέμα ακόμα και στο αμερικανικό CNN, με εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, όπου προβάλλει το music video και αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ιερωμένους,


Στο μεταξύ, το «El Diablo» γνωρίζει επιτυχία σε όλη την Ευρώπη, κατακτώντας ακόμα και το no1 στα ψηφιακά charts, ενώ το music video παραμένει σταθερά στο top3 των trends του YouTube και πλησιάζει το 1 εκατομμύριο views σε λιγότερο από επτά ημέρες.








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ