Βραδιά "Erdogan Special" στην κρατική γαλλική τηλεόραση


Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συμπεριέλαβαν για μια ακόμα φορά τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στην ημερήσια διάταξη του προγράμματός τους, σε μια ειδική βραδιά "Erdogan Special" που θα πραγματοποιηθεί στη γαλλική κρατική τηλεόραση France 5 . Το πρόγραμμα θα αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας  ενώ θα εμφανιστεί και ένα  ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ερντογάν: Ο Σουλτάνος ​​που αψηφά την Ευρώπη».


Το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιαστεί στην γαλλική κρατική τηλεόραση France 5,  αύριο το απόγευμα 23 Μαρτίου στις 8,50 μμ. ενώ  το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ερντογάν: Ο Σουλτάνος ​​που αψηφά την Ευρώπη» θα κυκλοφορήσει το βράδυ στις 10,20μμ.


Στο τέλος της μετάδοσης του ντοκιμαντέρ «Ερντογάν: ο σουλτάνος ​​που αψηφά την Ευρώπη», θα ακολουθήσει μια ειδική ζωντανή εκπομπή του C με συνεντεύξεις από ειδικούς. που  θα απαντούν στις ερωτήσεις των θεατών.


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενδιάμεσα συνέντευξη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν και θα αφορά  τον Πρόεδρο Ερντογάν. 


Στο πρόγραμμα, ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα εκφράσουν επίσης τις απόψεις τους για την τουρκική γεωπολιτική στρατηγική.


  • Σύμφωνα με το ντοκυμανταίρ


Για μήνες, η Τουρκία, μέλος και δεύτερος στρατός με δύναμη του ΝΑΤΟ, αυξάνει τις στρατιωτικές δηλώσεις και τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, συμπεριλαμβανομένων ενάντια στα συμφέροντα των συμμάχων της: Συρία, Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειος, Κύπρος, Ναγκόρνο-Καραμπάχ ...


Στη Γαλλία, ο Τούρκος πρόεδρος  καλεί να πολεμήσουμε την ισλαμοφοβία και δεν διστάζει πλέον να επιτεθεί προσωπικά στον Γάλλο ομόλογό του, τον φύλακα ενός κοσμικού κράτους που μισεί. Η φιλοδοξία του: να αναζωογονήσει το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πάρει την ηγεσία του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου και να εγγραφεί ως ασπίδα ενάντια στη Δύση είναι εμφανής.


Πού θα φτάσει ο Τούρκος πρόεδρος την κλιμάκωση; Ποια είναι η πραγματική του ενόχληση; Πού τελειώνουν τα επεκτατικά όνειρά του; Πρέπει να φοβόμαστε τον Ερντογάν;


Από τα τζαμιά του Ρουμπάιξ, στους ελαιώνες του Συριακού Κουρδιστάν υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, μέσω των κυπριακών ακτών και των εργοταξίων του Ντακάρ, ένα ταξίδι στην καρδιά των τουρκικών ζωνών επιρροής, εμπλουτισμένο από τις αναλύσεις των εμπειρογνωμόνων του C στον αέρα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ