ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ Η ΑΙΤΝΑ - ΝΕΦΟΣ & ΤΕΦΡΑ ΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η συνεχής δραστηριότητα της Αίτνας  που εξερράγη για ακόμα μια φορά την Κυριακή καλύπτοντας με μαύρη στάχτη αρκετές πόλεις στην Ιταλίας, ενώ το νέφος του έφθασε και μέχρι την Αθήνα από το μεσημέρι της Κυριακής


Οι αρχές της Σικελίας υποχρεώθηκαν, να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητώντας βοήθεια από την κεντρική κυβέρνησης της Ιταλίας.


Αυτή ήταν η 10η φορά από τις 16 Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.


Η στάχτη κάλυψε αρκετές πόλεις ανάμεσα στις οποίες και οι Sant'Alfio, Giarre, Linguaglossa και Mascali, με τις αρχές να μιλούν για μια «μαύρη ζώνη» που σχηματίστηκε από τις πλαγιές του ηφαιστείου μέχρι την Μεσόγειο.



Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε  προβλήματα στις μετακινήσεις ανάμεσα στις πόλεις Messina και Catania.


Μέχρι στιγμής η στάχτη δεν έχει επηρεάσει το αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της διεύθυνσης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δεν στέλνουν το νέφος στα νότια.


Αυτό το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα το ηφαιστειακό νέφος αερίων και τέφρας από την Αίτνα να φτάσει έως και την Αθήνα, όπως κατέγραψε ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11.


Σύμφωνα με το meteo.gr το νέφος που δημιουργήθηκε από έκρηξη του ηφαιστείου περίπου στις 9 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδας, μεταφερόμενο από τα ισχυρά δυτικά ρεύματα στην τροπόσφαιρα έφτασε στην Αθήνα σε 6 περίπου ώρες, γύρω στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής







Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ