ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ TRUMP ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ



Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, μιλώντας στη μεγαλύτερη  συγκέντρωση   συντηρητικών  πολιτικών  στο Ορλάντο της Φλόριντα  Η εμφάνιση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC), μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες συγκεντρώσεις πολιτικών συντηρητικών της χώρας.


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώξει να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο εμφανιζόμενος σε αυτή τη μεγαλύτερη  συνάντηση των συντηρητικών, σύμφωνα με καλά  ενημερωμένη πηγή, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί σχεδιάζουν τις κινήσεις τους μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο


Ο Τραμπ σχεδιάζει να μιλήσει στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Ορλάντο της Φλόριντα, στις 28 Φεβρουαρίου, που είναι και η τελευταία ημέρα της συνάντησής τους, ανέφερε η πηγή στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.


"Θα μιλήσει για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και το συντηρητικό κίνημα, και θα ζητήσει από  τον 45ο Πρόεδρο Μπάιντεν να αναλάβει τις ευθύνες του για τις καταστροφικές πολιτικές αμνηστίας και συνόρων ", ανέφερε η πηγή.


Τα τέσσερα χρόνια του Τραμπ στον Λευκό Οίκο έληξαν λίγο μετά την απαγγελία κατηγορίας για υποκίνηση της θανατηφόρας επίθεσης των υποστηρικτών του στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου οι νομοθέτες συγκεντρώνονταν για να πιστοποιήσουν τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.


Αφού πέρασε δύο μήνες ισχυριζόμενος ότι η εκλογική του ήττα ήταν αποτέλεσμα ευρείας απάτης, ο Τραμπ αθωώθηκε σε δίκη κατηγορίας που διεξήχθη στη Γερουσία μετά την αποχώρησή του. Η ψηφοφορία 57-43 υπολείπεται της  πλειοψηφίας των δύο τρίτων που απαιτείται για μια καταδίκη.


Ο Τραμπ εξέφρασε το θυμό του για τους 17 Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία που ψήφισαν να τον κατηγορήσουν ή να τον καταδικάσουν, και την Τρίτη στόχευσε με τη ρητορική του  τον αρχηγό της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, τον πιο ανώτερο εκλεγμένο Ρεπουμπλικάνο του έθνους.

Ο Τραμπ και ο Mitch McConnell χώρισαν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, με τον Τραμπ να ισχυρίζεται ότι ο Ρεπουμπλικανός του Κεντάκυ είχε αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως νικητή από τα μέσα Δεκεμβρίου. Δεν έχουν μιλήσει από τότε, δήλωσε πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αυτήν την εβδομάδα.

Ορισμένοι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι που θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι για τον προεδρικό διορισμό του κόμματος το 2024 αναμένεται επίσης να μιλήσουν στο CPAC, όπως ο υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ, Μάικ Πομπέο και ο Κρίστι Νοέμ, κυβερνήτης της Νότιας Ντακότας.


Δύο ακόμα ικανοί Ρεπουμπλικάνοι από τη διοίκηση του Τραμπ που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα ομιλητών του CPAC είναι η πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Νίκι Χάλι και ο πρώην αντιπρόεδρος Mike Pence.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ