Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ DRONE ΠΛΟΙΑ

 

Η Τουρκία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την ολοκλήρωση της πρωτότυπης παραγωγής του «οπλισμένου μη επανδρωμένου θαλάσσιου οχήματος (SİDA) - πρώτη πλατφόρμα της σειράς “ULAQ” - το οποίο και ξεκίνησε πρόσφατα να επιχειρεί».


"Ολοκληρώσαμε το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος της Τουρκίας ULAQ-Sida και ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές" δήλωσαν σε κοινό δελτίο τύπου, ο Γενικός Διευθυντής του ναυπηγείου ARES Shipyard, Ουτκού Αλάντς και ο Γενικός Διευθυντής Άμυνας της τουρκικής εταιρείας Meteksan, Σελτσούκ Αρπαρσλάν, 




"Η Γαλάζια Πατρίδα "Blue Homeland" έχει ένα νέο προστάτη - το οπλισμένο μη επανδρωμένο ναυτικό όχημα ULAQ"  αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

"Με το ULAQ, η Tουρκία διαθέτει πλέον μια πολύ χαμηλού κόστους αλλά πολύ αποτελεσματική ναυτική πλατφόρμα" 

Τα drone πλοία ULAQ θα ενεργούν στην Ανατολική Μεσόγειο, ως συνοδεία στο Oruc Reis.




Το SİDA,  έχει 400 χιλιόμετρα εύρος πλεύσης, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα, δυνατότητα ορατότητας ημέρας / νύχτας, εθνική κρυπτογραφημένη επικοινωνιακή υποδομή και παράγεται από προηγμένο σύνθετο υλικό.

Το ULAQ μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικούς τύπους ωφέλιμων φορτίων και να επιχειρήσει ηλεκτρονικό πόλεμο και παρεμβολές ενώ θα διαθέτει πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών (πυραυλικό σύστημα L-UMTAS).


Σύμφωνα με τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τούρκο ναύαρχο ε.α. Τσεμ Γκιουρντενιζ, τα ULAQ θα προσφέρουν προστασία στα τουρκικά ερευνητικά (σ.σ. φωγραφία του Oruc Reis) κατά την διάρκεια των «κρίσιμων» όπως χαρακτηρίζονται σεισμικών ερευνών τους σε «κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές».


Η Τουρκία είναι τώρα η 5η χώρα στον κόσμο που εφαρμόζει αυτό το είδος τεχνολογίας.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ