ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ - ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

 

Μετά από μαραθώνια διαδικασία ανάκρισης μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα


Μετά την αίτηση προδικασίας που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, εξετάστηκε εκ νέου ο ίδιος και όλοι οι μάρτυρες που υποδείχθηκαν από τον ίδιο, για να επιβεβαιώσουν το υποτιθέμενο άλοθι Λιγνάδη και την παρουσία του σε διακοπές στην Ιθάκη και όχι στην Επίδαυρο σύμφωνα με τις καταγγελίες για κατά συρροή βιασμούς. 

 

Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην Ευελπίδων προσήλθαν η ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα και ο πρώην σύζυγός της Διονύσης Παναγιωτάκης ιδιοκτήτης του Action24, που είχαν προταθεί ως μάρτυρες από τον κατηγορούμενο προκειμένου να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.



Ωστόσο οι μάρτυρες που κατέθεσαν δεν έπεισαν τους δικαστές, αφού οι δύο εξ αυτών o Ιωάννης Παναγόπουλος και o Αγησίλαος Μικελάτος δήλωσαν πως ουδέποτε ρωτήθηκαν αν θέλουν να εξεταστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης, με ανακοίνωσή τους προς τα μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισαν, δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, ούτε για το επίμαχο χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε ο δεύτερος καταγγελλόμενος βιασμός.

   

Σε δήλωση του ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης:


«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».



O πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κατηγορούμενος για «βιασμό κατά συρροή», στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που παρέδωσε στην 19η ανακρίτρια, κάνει λόγο για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες καταθέσεις» αφού όπως αναφέρει:


«Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».


Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τους μηνυτές ως «αδίστακτους και ανθρώπους», ενώ για τη 40χρονη μάρτυρα - κλειδί, ισχυρίζεται ότι είχε εμμονή μαζί του σε σημείο παράνοιας και χαρακτηρίζει την κατάθεσή της «μυθοπλασία».




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ