ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΔΗΜ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ



 Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο  Δημήτρης Λιγνάδης μετά τη σύλληψή του, μετά τις  κατηγορίες που του αποδόθηκαν για βιασμούς ανηλίκων κατ΄εξακολούθηση 


Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης του θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης  μετά τις καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων και αφού οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε επιβεβαίωση των καταγγελιών των θυμάτων με εξέταση μαρτύρων οδηγήθηκε στον ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βιασμούς ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.




Οι επίσημες καταγγελίες εναντίον του είναι προς το παρόν δύο και προέρχονται η μία από έναν 25χρονο που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρόνων και μία ακόμα που έγινε στην Εισαγγελία υπό άκρα μυστικότητα, ενώ υπάρχει και μια τρίτη ανατριχιαστική καταγγελία που κατατέθηκε πρόσφατα από έναν 15χρονο. Κρίσιμη επίσης θεωρείται η μαρτυρία γυναίκας που γνώριζε πολλά για την ιδιωτική ζωή του γνωστού "θεατράνθρωπου" και τέως επί διετία διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου 


  • Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης :

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Λιγνάδης προσήλθε αυτοβούλως στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρατείται στη ΓΑΔΑ.


  • Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ. «Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Αποκάλυψε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται»,  δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον αναμένεται να προσέλθει ενώπιον της ανακρίτριας.


  • «Δεν κρύβομαι»

«Το έχω ακούσει», λέει στην «Κ» ο Δημήτρης Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα το ένταλμα σύλληψης του. «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι», σημειώνει. Ελάχιστα πρόσωπα έχουν απασχολήσει την ελληνική πραγματικότητα όσο ο Δημήτρης Λιγνάδης τις τελευταίες εβδομάδες. Σε κάποια μέσα αναφέρεται ονομαστικά, ενώ σε άλλα σκιαγραφείται ως γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης.


  • «Μας εξαπάτησε» 

Για «εξαπάτηση» από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, έκανε λόγο την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως «με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά». «Δεν γνωρίζαμε τίποτα ούτε εγώ ούτε η πολιτική ηγεσία. Γιατί όλοι αυτοί που λένε ότι ξέρουν γιατί όταν ανέλαβε δεν κατήγγειλαν κάτι;», διερωτήθηκε. Όπως είπε, «δεν ήρθε εις γνώσιν μου τίποτα. Γιατί η πρώην υπουργός Πολιτισμού που είναι και συνάδελφός του αν ήξερε κάτι δεν μίλησε; Δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός μου φίλος, ούτε δικός μου, ούτε του Πρωθυπουργού». 

«Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα» είπε η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί δεν υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση.

Ως προς την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, η κ. Μενδώνη απάντησε ότι η επιλογή έγινε επειδή συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού.

Ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση. Επαναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε, αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή. Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Στις δηλώσεις της κ. Μενδώνη απάντησε το απόγευμα ο Δ. Λιγνάδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί». 



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ