AMERICAN CONSERVATIVE UNION - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ CPAC ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Το  Ετήσιο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών - Conservative Political Action Conference (CPAC) ξεκίνησε το 1974, σαν μια μικρή συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων συντηρητικών ακτιβιστών και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια πολιτικά γεγονότα της χώρας, προσελκύοντας τακτικά χιλιάδες παρευρισκόμενους και ομιλίες από κορυφαίους Ρεπουμπλικανικούς πολιτικούς.

 

Για πρώτη φορά στην σχεδόν 50ετή ιστορία του, το CPAC θα πραγματοποιηθεί έξω από την περιοχή της Ουάσινγκτον, DC στο Ορλάντο της Φλόριντα. 

Η Φλόριντα εμφανίστηκε όχι μόνο ως ένα αξιόπιστο κόκκινο κράτος, αλλά είναι το σπίτι του Τραμπ και δύο ακόμα σημαντικών συντηρητικών προσώπων: του DeSantis και του Scott, που και οι δύο θα έχουν υψηλού προφίλ ομιλητικούς ρόλους στην κύρια σκηνή του συνεδρίου. 

Διασκορπισμένα με ομάδες πολιτικής και συνεδρίες ξεμπλοκαρίσματος για ακτιβιστές, οι ομιλίες του βασικού σταδίου στο CPAC προσφέρουν σε φιλόδοξους Ρεπουμπλικάνους την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας στους συντηρητικούς πιστούς. 

Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν μίλησε σε 13 συνολικά CPAC, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης συνάντησης έξι χρόνια προτού γίνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για πρόεδρος. 

Από το Reagan, κάθε υποψήφιος του GOP μίλησε τουλάχιστον μία φορά στο CPAC - συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τεταμένες σχέσεις με το συντηρητικό κίνημα, όπως ο George HW Bush και ο John McCain. 

Το confab μπορεί να δώσει στους Ρεπουμπλικάνους ελπίδες την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη εντύπωση ή να αλλάξουν την αντίληψή τους με την ακτιβιστική βάση του κόμματος. 

Το 2000, ο Τζωρτζ Μπους έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο CPAC, κερδίζοντας το πλήθος με μια ομιλία που επικρίνει τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ενώ στο δρόμο του για να κερδίσει τον διορισμό του GOP και στη συνέχεια την προεδρία αργότερα εκείνο το έτος. 

Δώδεκα χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης προσπάθειάς του για υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών, ο Μιτ Ρόμνεϊ είπε στο κοινό της CPAC το «σοβαρά συντηρητικό» ρεκόρ του ως κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων CPAC είναι η προεδρική ψηφοφορία, μια ανεπίσημη και μη επιστημονική έρευνα των παρευρισκομένων που μπορεί να αποτελέσει καμπάνια για το κόμμα - ή, πιο συχνά, μια επίδειξη οργανωτικής δύναμης. 

Ενώ ο Romney κέρδισε τέσσερις δημοσκοπήσεις CPAC μεταξύ 2007 και 2012, ο Trump δεν κέρδισε καμία από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις πριν από το 2016 πριν από τον διορισμό του.

Η πολιτική καριέρα του Τραμπ μέσα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ξεκίνησε εν μέρει στο CPAC. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση εκεί το 2011, που παρουσιάστηκε από τη σκηνοθέτη Lisa de Pasquale ως κάποιος που «σκέφτηκε να πετάξει το καπέλο του στο δαχτυλίδι» για την υποψηφιότητα για το GOP 2012.

"Αυτοί είναι οι άνθρωποι μου", είπε ο Τραμπ καθώς το πλήθος πανηγύριζε. "Αυτό είναι όμορφο."

Ο Τραμπ δεν θα τρέξει μέχρι τον επόμενο κύκλο, αλλά η ομιλία του το 2011 είχε όλα τα χαρακτηριστικά της εκστρατείας του 2016 και της θητείας του. Επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ήταν το «γέλιο του κόσμου» και ισχυρίστηκε ότι οι ηγέτες άλλων χωρών εκμεταλλεύονταν την Αμερική. Ο Τραμπ δήλωσε ότι ήταν «υπέρ της ζωής» και κατά του ελέγχου όπλων, του Ομπάμακαρε και της αύξησης των φόρων. Αναφερόμενος στις ειδήσεις της ημέρας - τις υψηλές τιμές φυσικού αερίου, την πώληση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε μια γερμανική εταιρεία, τις επιθέσεις πειρατών στη Σομαλία - ο Τραμπ καυχιέται ότι θα μπορούσε να το χειριστεί πολύ καλύτερα τα θέματα από τους σημερινούς ηγέτες.

"Τι γίνεται με τους Σομαλούς πειρατές;" είπε ο Τραμπ  "Πόσο απλό θα ήταν αυτό; Δώστε μου έναν καλό ναύαρχο και μερικά καλά πλοία, θα τα εκτοξεύσουμε τόσο γρήγορα από το νερό."

Ακόμη, ανταγωνίστηκε κάποιον από το πλήθος, λέγοντας σε μια φωνητική ομάδα υποστηρικτών του Ρον Πολ στο ακροατήριο ότι ο ελευθεριακός βουλευτής του Τέξας «δεν μπορεί να εκλεγεί».

Ο Τραμπ θα επέστρεφε στο CPAC το 2013, το 2014 και το 2015 - προσελκύοντας πάντα μεγάλο κοινό χάρη στη διασημότητα και την ικανότητά του να μιλά τη λαϊκιστική γλώσσα του ακτιβιστικού πλήθους. Έγινε μεγάλος δωρητής στην Αμερικανική Συντηρητική Ένωση, τον οργανισμό πίσω από το CPAC. Ο Τραμπ μίλησε επίσης στη διάσκεψη κάθε χρόνο της προεδρίας του.

Κατά ειρωνικό τρόπο το 2016, τη χρονιά που κέρδισε την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών, ήταν η τελευταία φορά που ο Τραμπ δεν εμφανίστηκε στο CPAC. Στη μέση της πρωτογενούς σεζόν του GOP, ο Τραμπ αποχώρησε από την υποδοχή του CPAC εκείνο το έτος αφού ορισμένοι ακτιβιστές κατηγόρησαν τους διοργανωτές του CPAC ότι ήταν πολύ κοντά μαζί του. Αντ 'αυτού, επέμεινε στο μονοπάτι της εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε ένα τεράστιο ράλι στο Ορλάντο.

Πέντε χρόνια αργότερα, το CPAC έρχεται στο Ορλάντο, σχεδόν στην αυλή του Τραμπ. Ενώ αρκετοί υποψήφιοι προεδρικοί υποψήφιοι για το 2024 θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να κάνουν μια εμφάνιση και οι ομιλίες τους θα είναι όλες  πράξεις προθέρμανσης για τη μεγάλη ομιλία του Τραμπ την Κυριακή.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ