Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ WHATSAPP



Η τουρκική Προεδρία τερματίζει τη χρήση του WhatsApp για επικοινωνία μη εγκρίνοντας του νέους όρους της πλατφόρμας για την πολιτική απορρήτου ενώ δημοφιλέστερη επιλογή τείνει να γίνουν το  BiP, μια εφαρμογή του τουρκικού γίγαντα Turkcell.


Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Γραφείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού Ali Taha Koç έκανε μια δήλωση σχετικά με το WhatsApp, εξηγώντας ότι οι χρήστες που δεν εγκρίνουν τους ενημερωμένους όρους και την πολιτική απορρήτου έως τις 8 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.


  • Η Τουρκία κήρυξε πόλεμο στο WhatsApp! 


Το Γραφείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Προεδρίας  δήλωσε ότι 


  • "Η διάκριση μεταξύ χωρών είναι απαράδεκτη"


"Η διάκριση μεταξύ της ΕΕ και των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη όσον αφορά το απόρρητο των δεδομένων! Όπως αναφέραμε στον Οδηγό ασφάλειας πληροφοριών και επικοινωνιών, οι εφαρμογές ξένης προέλευσης περιέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων. Θα προστατευτούμε και θα αναπτυχθούμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες. 

Όλοι οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιούν τις τοπικές και εθνικές εφαρμογές.  Ας σταματήσουμε ενάντια στον φασισμό μαζί! ""


  • Η υποχρεωτική ενημέρωση εφαρμόζεται επίσης και στην Τουρκία

Οι χρήστες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ακόμη και αν δεν αποδέχονται τους νέους όρους απορρήτου του WhatsApp. Ωστόσο, ο νέος κανονισμός πρέπει να εφαρμόζεται στους χρήστες από την Τουρκία .



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ