USA - Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ

 

Ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ινσέλ ζήτησε από την Εθνική Φρουρά να προστατεύσει τους κατοίκους, τους κυβερνητικούς υπαλλήλους και τα κτίρια όταν διαδηλωτές διαμαρτύρονται στο Καπιτώλιο του κράτους από την Κυριακή.


Ο Ινσέλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξουσιοδότησε 750 μέλη της στρατιωτικής στρατιωτικής πολιτείας της Ουάσινγκτον και των περιπολικών της πολιτείας της Ουάσιγκτον, μαζί με την τοπική επιβολή του νόμου, να βρίσκονται στην Ολυμπία για τυχόν διακοπές.


Συντηρητικές και αντιφασιστικές ομάδες είναι μεταξύ εκείνων που αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις την Κυριακή και τη Δευτέρα, ανέφεραν οι The Seattle Times .


«Υπό το πρίσμα της πιο πρόσφατης εξέγερσης, το κράτος δεν μπορεί να ανεχθεί οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη, χάος ή διακοπή της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών», δήλωσε ο Ινσέλ σε δήλωση . «


«Οποιαδήποτε παράνομη εισβολή του Καπιτωλίου, κρατικών κτιρίων ή περιορισμένων περιοχών δεν θα γίνεται ανεκτή και θα εφαρμοστεί αυστηρά».


Η κίνηση έρχεται μετά την εισβολή στο χιλιάδων οπαδών του Τραμπ για να διακόψουν την πιστοποίηση του Κογκρέσου για την εκλογική εκλογή του προέδρου Τζο Μπάιντεν την οποία θεωρούσαν απάτη, την Τετάρτη.


Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός του Καπιτώλιο , τρεις διαδηλωτές  και ένας βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν μεταξύ των οπαδών .


Το Κογκρέσο μετά την εκκένωση του Καπιτωλίου, συνέχισε αργότερα τη συνεδρία του και πιστοποίησε τη νίκη του Biden 306-232 Electoral College, αφού απέρριψε χωρίς συζήτηση τις ενστάσεις των οπαδών του Donald Trump νωρίς την Πέμπτη.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ