USA ELECTION - 11 ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



 Έντεκα Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι θα ψηφίσουν για αντιρρήσεις για τα αποτελέσματα του Electoral College την Τετάρτη όταν το Κογκρέσο των ΗΠΑ συγκαλείται σε κοινή σύνοδο για να μετρήσει επίσημα την ψηφοφορία.


Οι γερουσιαστές κάλεσαν το Κογκρέσο των ΗΠΑ να διορίσει μια εκλογική επιτροπή για τη διενέργεια έκτακτου 10-ημερού ελέγχου των εκλογών σε αμφισβητούμενα κράτη.


Σύμφωνα με το The Hill, οι γερουσιαστές του TOP Cruz, Ron Johnson, James Lankford, Steve Daines, John Kennedy, Marsha Blackburn και Mike Braun και οι εκλεγμένοι γερουσιαστές Cynthia Lummis, Roger Marshall, GOP (Grand Old Party - another slang for the Republican Party) Ο Bill Hagerty και ο Tommy Tuberville δήλωσαν σε κοινή δήλωση ότι θα ψηφίσουν κατά της αποδοχής των εκλογικών αποτελεσμάτων έως ότου υπάρξει έλεγχος 10 ημερών.


"Το Κογκρέσο θα πρέπει να διορίσει αμέσως μια Εκλογική Επιτροπή, με πλήρη διερευνητική και διερευνητική αρχή, για να διενεργήσει έναν έκτακτο έλεγχο 10 ημερών για τις εκλογές στις αμφισβητούμενες πολιτείες", δήλωσαν.


"Μόλις ολοκληρωθούν, μεμονωμένα κράτη θα αξιολογούσαν τα πορίσματα της Επιτροπής και θα μπορούσαν να συγκαλέσουν μια ειδική νομοθετική σύνοδο για να πιστοποιήσουν μια αλλαγή στην ψήφο τους, εάν χρειαστεί


  • Τι αναφέρει η κοινή δήλωση 


"Κατά συνέπεια, σκοπεύουμε να ψηφίσουμε στις 6 Ιανουαρίου για να απορρίψουμε τους εκλογείς από αμφισβητούμενες πολιτείες ως" τακτικά δοθέντες "και" νόμιμα πιστοποιημένοι "(η νόμιμη απαίτηση), εκτός και έως ότου ολοκληρωθεί αυτός ο 10ήμερος έλεγχος έκτακτης ανάγκης", πρόσθεσαν.


Ωστόσο, σύμφωνα με τη δήλωση, δεν υπήρχε καμία αναφορά αν σκοπεύουν να αντιταχθούν στα αποτελέσματα από συγκεκριμένες πολιτείες και "πώς θα διασπάσουν αυτές τις αντιρρήσεις" ή εάν θα ψηφίσουν μόνο υπέρ των προκλήσεων για τα αποτελέσματα του Electoral College, εάν φτάσουν η σύγκλιτος.


Οι γερουσιαστές του GOP ανέφεραν επίσης ότι ένας "δίκαιος και αξιόπιστος" έλεγχος που διενεργήθηκε ταχέως και ολοκληρώθηκε πολύ πριν από τις 20 Ιανουαρίου "θα βελτίωνε δραματικά την πίστη των Αμερικανών στην εκλογική μας διαδικασία και θα ενίσχυε σημαντικά τη νομιμότητα όποιου γίνει ο επόμενος πρόεδρος μας".


Πρόσθεσαν, "Αυτά είναι θέματα που αξίζει το Κογκρέσο και μας έχουν ανατεθεί να υπερασπιστούμε. Δεν παίρνουμε αυτήν την ενέργεια ελαφρά. Ενεργούμε όχι για να αποτρέψουμε τη δημοκρατική διαδικασία, αλλά για να την προστατεύσουμε."


Οι γερουσιαστές δήλωσαν ότι οι εκλογές του 2020, όπως και οι εκλογές του 2016, ήταν σκληρές και σε πολλές πολιτείες, αποφασίστηκαν στενά. "Ωστόσο, οι εκλογές του 2020 παρουσίαζαν άνευ προηγουμένου ισχυρισμούς για απάτη ψηφοφόρων, παραβιάσεις και χαλαρή επιβολή του εκλογικού νόμου και άλλες παρατυπίες στις ψήφους", ανέφεραν οι γερουσιαστές.


Ο Σπούτνικ ανέφερε ότι επτά κατεστημένοι και τέσσερα εκλεγμένα μέλη του ανώτερου σώματος των ΗΠΑ μίλησαν υπέρ μεμονωμένων κρατών που αξιολογούν τα ευρήματα της επιτροπής και, εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιούν ειδική νομοθετική σύνοδο για την πιστοποίηση των προσαρμοσμένων εκλογικών αποτελεσμάτων.


Ο Μπάιντεν επιβεβαιώθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου από το Electoral College στις 14 Δεκεμβρίου, αφού και τα 50 κράτη πιστοποίησαν επίσημα τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών. Σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 306 εκλογικές ψήφους σε αντίθεση με 232 ψήφους υπέρ του κατεστημένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.


Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα συναντηθεί στην κοινή συνεδρίαση στις 6 Ιανουαρίου για να επιβεβαιώσει τις ψηφοφορίες του Electoral College, με τον αντιπρόεδρο Mike Pence να προεδρεύει της συνόδου για να μετρήσει τις ψήφους από κάθε πολιτεία.


Τα εγκαίνια του Μπάιντεν έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ