ΗΠΑ - Ο TRUMP ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



 Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε για πρώτη φορά την ήττα από τον Τζο Μπάιντεν  - μια μέρα μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.


Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος τόνισε ότι η προτεραιότητά του είναι τώρα να οργανώσει μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα κυβέρνηση.


Ο πρόεδρος είπε ότι «εξοργίστηκε» από την «φρικτή» επίθεση της Τετάρτης, η οποία έγινε καθώς πολιτικοί στο Κογκρέσο πιστοποίησαν τη νίκη του κ. Μπάιντεν.


Μιλώντας από ένα βάθρο στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος τόνισε ότι η προτεραιότητά του είναι τώρα να οργανώσει μια ομαλή μετάβαση σε μια νέα κυβέρνηση - και είπε ότι ο κ. Μπάιντεν θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.


"Πρέπει να συνεχίσουμε με την επιχείρηση της Αμερικής", δήλωσε ο πρόεδρος - προσθέτοντας ότι η εκστρατεία του "είχε ακολουθήσει σθεναρά κάθε νομική οδό για να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα".


Ο τόνος του τελευταίου βίντεο του κ. Trump, το οποίο ανέβηκε στο Twitter, ήταν πολύ διαφορετικός από αυτό που ανέβηκε μια μέρα νωρίτερα - στο οποίο συνέχισε να ισχυρίζεται ότι οι εκλογές ήταν δόλιες.


Ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε τα τέσσερα χρόνια στο αξίωμά του ως «τιμή της ζωής μου» - και είπε: «Σε όλους τους υπέροχους υποστηρικτές μου, ξέρω ότι είστε απογοητευμένοι, αλλά θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι το απίστευτο ταξίδι μας μόλις ξεκινά. "

Αρκετοί Δημοκρατικοί ζήτησαν να απαλλαγεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμα και να απομακρυνθεί αμέσως, χαρακτηρίζοντάς τον ως «σαφή απειλή για τη χώρα και τη δημοκρατία μας» και «πολύ επικίνδυνο άτομο»


Ο αντιπρόεδρος Mike Pence όμως, είπε ότι είναι αντίθετος στη χρήση της 25ης τροπολογίας για την απομάκρυνση του κ. Trump από το αξίωμα






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ