ΟΜΑΔΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ TRUMP ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YOUTUBE



Μια ομάδα ακτιβιστών με σύνθημα   StopHateForProfit ,   ζήτησε την Τρίτη από το YouTube να συμπαραταχθεί με τις  άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και να αποκλείσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με μια διαφημιστική εκστρατεία μποϊκοτάζ.


Η εκστρατεία #StopHateForProfit ζήτησε από την πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο που ανήκει στην Google να καταργήσει το επαληθευμένο κανάλι του Τραμπ επειδή δίνει την ευκαιρία στον Τραμπ "να συνεχίσει να διαδίδει ψευδείς πληροφορίες" σχετικά με την εγκυρότητα των εκλογών  του Νοεμβρίου.


"Εάν το YouTube δεν συμφωνεί μαζί μας για να συμμετάσχει στις άλλες πλατφόρμες για την απαγόρευση του Trump, θα μεταβούμε στη συνέχεια σε μπουκοτάζ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εκστρατείας Jim Steyer, διευθύνων σύμβουλος της Common Sense Media.


Η αρχική σελίδα του καναλιού Trump παρουσίασε ένα βίντεο διάρκειας ενός μήνα από τον Τραμπ που αμφιβάλλει για τη διαδικασία ψηφοφορίας που είχε καταγράψει περίπου 5,8 εκατομμύρια προβολές.


Το ίδιο το δωρεάν κανάλι είχε 2,77 εκατομμύρια συνδρομητές.


Το Facebook την περασμένη εβδομάδα ανέστειλε τους λογαριασμούς του Trump και του Facebook μετά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από ένα πλήθος των υποστηρικτών του, η οποία διέκοψε την πιστοποίηση της εκλογής του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden.


Το Twitter προχώρησε ένα βήμα παραπέρα διαγράφοντας τον λογαριασμό του Trump, στερώντας του το αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας.


Ο Trump χτυπήθηκε επίσης με αναστολές από υπηρεσίες όπως το Snapchat και το Twitch.


Ανακοινώνοντας την αναστολή την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να υποκινήσει τη βία και ανησυχεί ότι θα συνεχίσει να το κάνει.


Πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το κοινωνικό δίκτυο ενίσχυσε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των εκστρατειών παραπληροφόρησης και ανέστειλε πολλούς λογαριασμούς, ομάδες και σελίδες με βίαιο ή γεμάτο μίσος περιεχόμενο.


Το Facebook είπε τη Δευτέρα ότι λαμβάνει παρόμοιες προφυλάξεις που οδηγούν στο διορισμό του Μπάιντεν ως προέδρου στις 20 Ιανουαρίου, χρησιμοποιώντας τις ίδιες ομάδες για την καταπολέμηση παραπληροφόρησης και περιεχομένου που θα μπορούσε να υποκινήσει βία.


Το περιεχόμενο που περιέχει τη φράση "σταματήστε την κλοπή" θα αφαιρεθεί από το Facebook και το Instagram, σύμφωνα με τα στελέχη Monika Bickert και Guy Rosen.


Το Facebook διατηρεί επίσης μια παύση σε όλες τις διαφημίσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική ή τις εκλογές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφημίσεις από πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τραμπ.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ