TO YOUTUBE ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ TRUMP ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ





Το YouTube δήλωσε αργά την Τρίτη ότι αναστέλλει το κανάλι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τουλάχιστον μία εβδομάδα για παραβίαση των πολιτικών της εταιρείας εν μέσω φόβων για πρόσθετη βία μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο.


Οι λεπτομέρειες: Η υπηρεσία κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην Google ανακοίνωσε σε ένα tweet ότι η ενέργεια θα υπολογιζόταν ως μια αρχική προειδοποίηση εναντίον του λογαριασμού του Trump, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο να απαγορευτεί οριστικά ο Trump στην πλατφόρμα εάν παραβιάσει τους κανόνες του δύο φορές περισσότερο.


«Μετά από έλεγχο και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες δυνατότητες βίας, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που ανεβάστηκε στο κανάλι του Donald J. Trump για παραβίαση των πολιτικών μας. Τώρα έχει την 1η προειδοποίησή του και εμποδίζεται προσωρινά από το να ανεβάζει νέο περιεχόμενο για * τουλάχιστον * 7 ημερών », έγραψε στο Twitter ο βραχίονας Τύπου του YouTube αργά την Τρίτη.


Το YouTube πρόσθεσε ότι θα "απενεργοποιήσει επ 'αόριστον τα σχόλια" στον λογαριασμό του Τραμπ, αναφέροντας και πάλι "συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη βία" που περιβάλλουν τις διαδικτυακές του δημοσιεύσεις.


Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποιο περιεχόμενο παραβίαζε τις πολιτικές της.


Βασικό πλαίσιο: Η κίνηση έρχεται καθώς το YouTube αντιμετωπίζει αυξημένη πίεση από τους δημοκρατικούς νομοθέτες και αριστερούς ακτιβιστές για να σπάσουν τις θέσεις του Trump, αφού οι αντίπαλοί τους Twitter και Facebook έλαβαν πιο επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν τους λογαριασμούς του προέδρου σε αυτές τις πλατφόρμες.


Μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο, το YouTube αφαίρεσε ένα βίντεο του Τραμπ που επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του ότι "οι εκλογές" είχαν κλαπεί. Είπε μετά το γεγονός ότι θα αρχίσει να επιβάλλει αναστολές και δυνητικά μόνιμες απαγορεύσεις σε λογαριασμούς που παραβίαζαν πολιτικές κατά της διάδοσης αβάσιμων αξιώσεων για ευρεία απάτη ψηφοφόρων.


Η ανακοίνωση σήμαινε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παραβιάσει τις πολιτικές του YouTube τρεις φορές για να επιβάλει μια μόνιμη απαγόρευση. Η πρώτη του απεργία έγινε την Τρίτη.


Ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ζήτησαν νωρίτερα την Τρίτη το YouTube να καταργήσει τον λογαριασμό του Trump, απειλώντας να ξεκινήσει ευρεία μποϊκοτάζ εναντίον της εταιρείας, αν δεν το έκανε, ανέφερε το Reuters .


Η αντίδραση του Τραμπ: Ο πρόεδρος νωρίτερα την Τρίτη κατηγόρησε εταιρείες τεχνολογίας για αναστολή και περιορισμό των λογαριασμών του, λέγοντας στις πρώτες παρατηρήσεις του σε δημοσιογράφους από την ταραχή ότι οι εταιρείες τεχνολογίας είχαν κάνει «φρικτό πράγμα για τη χώρα μας και για τη χώρα μας».

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ