TO ANTIFA.COM ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ JOE BIDEN




Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο λογαριασμός Antifa.com ανακατευθύνει στον ιστότοπο της καμπάνιας του Joe Biden


Πλήθος  δημοσιεύσεων του Facebook υπονοούν τους δεσμούς μεταξύ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ακροαριστερού, αντιφασιστικού ριζοσπαστικού πολιτικού κινήματος. 


"αν μεταβείτε στο Antifa.com, θα σας οδηγήσει απευθείας στην ιστοσελίδα τoυ Joe biden. ... τι λέτε ... δοκιμάστε μόνοι σας", έγραψε ο χρήστης του Facebook Johnathan Thurman σε μια ανάρτηση που έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 80.000 φορές στις 28 Αυγούστου. 

Αρκετές άλλες  δημοσιεύσεις στο Facebook  ισχυρίζονται το ίδιο και τα βίντεο δείχνουν την ανακατεύθυνση στους θεατές.


Ο Thurman, με τον οποίο επικοινώνησε το USA TODAY μέσω του Facebook Messenger, είπε ότι δεν γνώριζε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ανακατεύθυνση. 


Μια αναζήτηση μέσω του ψηφιακού διαδικτυακού αρχείου Wayback Machine αποκαλύπτει ότι ο τομέας antifa.com υπάρχει από το 1999, αν και δεν εμφανίζεται περιεχόμενο μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2000. Δεν είναι σαφές ποιος έχει καταχωρίσει τον τομέα, αλλά το περιεχόμενο φαίνεται να είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκό αντι- φασιστικό  ενημερωτικό δελτίο διαθέσιμο στα αγγλικά και τα ολλανδικά.


Ο τομέας έληξε. Ανανεώθηκε στις 24 Απριλίου 2002, σύμφωνα με τις βάσεις δεδομένων καταχώρησης τομέα Whois.net και την Internet Corporation για την ανάθεση ονομάτων και αναζήτησης αριθμών.  Δεν έγινε ποτέ ενεργός ιστότοπος.


Στις 21 Νοεμβρίου 2008, ο τομέας προσφέρθηκε για 14.410 $  και παρέμεινε σε πώληση έως τις 6 Μαΐου 2017, οπότε μια κενή σελίδα αντικατέστησε την προσφορά πώλησης. Η κενή σελίδα παρέμεινε έως ότου εμφανιστεί μια άλλη ειδοποίηση "τομέας προς πώληση"  στις 10 Αυγούστου 2019.


Ο ιστότοπος πιθανότατα αγοράστηκε πριν ή γύρω στις 31 Μαΐου. Ο χρήστης του Twitter The Rude Pundit παρατήρησε ότι η τιμή πώλησης του τομέα ήταν σχεδόν 37.000 $. 


"Είμαστε Antifa: Ελάτε μαζί μας και αναλάβετε δράση Antifa.com", δηλώνει κείμενο στην κορυφή της αρχικής  σελίδας.  Τα Hashtags που συμπαθούν τον George Floyd και το κίνημα Black Lives Matter είναι επίσης ορατά. Παρακάτω, ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από την αρχική αντιφασιστική ομάδα,  Antifaschistische Aktion, που ιδρύθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γερμανίας το 1932, εμφανίζεται με κόκκινο, μαύρο και άσπρο.


Μέρες αργότερα, προστέθηκαν περισσότερες πληροφορίες σε μια εκτενή παράγραφο που  αμφισβητούσε το tweet του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ  στις 31 Μαΐου που δεσμεύτηκε να ορίσει το "ANTIFA ως τρομοκρατική οργάνωση". Για σύντομο χρονικό διάστημα, ο ιστότοπος ανακατευθύνθηκε σε ένα κανάλι YouTube πριν ανακοινώσει στις 25 Ιουνίου ότι σύντομα θα έρθει ένας ενημερωμένος ιστότοπος.


  • Ο ιστότοπος του Μπάιντεν συνδέεται με το antifa

Η ανακατεύθυνση της κυκλοφορίας  στο JoeBiden.com ξεκίνησε περίπου στις 8 Αυγούστου πριν σταματήσει στις 13 Αυγούστου.


Στις 16 Αυγούστου, ο τομέας συνέχισε ξανά, αλλά προωθήθηκε σε έναν ιστότοπο με τίτλο "It's Going Down".


Στις 21 Αυγούστου, η επισκεψιμότητα ανακατευθύνθηκε στο KamalaHarris.org, η οποία προωθήθηκε στο JoeBiden.com. Στις 22 Αυγούστου, επέστρεψε στο "It's Going Down". και στις 28 Αυγούστου, επέστρεψε στο KamalaHarris.org πριν εγκατασταθεί στο JoeBiden.com στις 31 Αυγούστου.      


  • Τομείς και ανακατεύθυνση

Το Antifa.com έχει εγγραφεί μέσω του NameCheap,  ενός καταχωρητή τομέα με έδρα το Phoenix - μιας εταιρείας που διαχειρίζεται ονόματα τομέα διαδικτύου, καθώς και εκχωρήσεις διευθύνσεων IP για αυτούς τους τομείς - από τον Απρίλιο του 2002. 


Η ανακατεύθυνση ενός τομέα σε οποιονδήποτε ιστότοπο δεν είναι δύσκολο να γίνει. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Mashable Matt Binder, το μόνο που χρειάζεται είναι "να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL στην οποία θέλετε να ανακατευθυνθεί ο τομέας σας στον πίνακα διαχείρισης του καταχωρητή σας."


Δεδομένου ότι το NameCheap προσφέρει μια υπηρεσία προστασίας της ιδιωτικής ζωής  στους πελάτες του, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς κατέχει τον τομέα και να ορίσει την ανακατεύθυνση. Το USA TODAY δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον CEO του NameCheap Richard Kirkendall για σχόλια. 




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ