O ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ DONALD TRUMP Ο JOHN EASTMAN ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ CHAPMAN

 

Ο John C. Eastman, ένας  συντηρητικός καθηγητής δικαίου που μίλησε στην εκστρατεία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, έχει αποχωρήσει από τη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Chapman μετά τις προσπάθειες αναστροφής εκλογών του Trump.


Ο Eastman αποχώρησε από τη θέση του την Τετάρτη, σε ισχύ αμέσως, σύμφωνα με δήλωση του Πανεπιστημίου Chapman που έρχεται μία εβδομάδα αφότου ο Eastman στάθηκε δίπλα στον Rudy Giuliani σε ένα ράλι υπέρ του Trump που προηγήθηκε των ταραχών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ


Το πανεπιστήμιο κατήγγειλε τον Eastman την Παρασκευή και ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειές του την περασμένη εβδομάδα ήταν  σε «άμεση αντίθεση στις αξίες και τις πεποιθήσεις του θεσμικού μας οργάνου», αλλά οι διαχειριστές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους να αναλάβουν περαιτέρω δράση εναντίον του πρώην κοσμήτορα της νομικής σχολής , απορρίπτοντας μια ανοιχτή επιστολή από περισσότερους από 150 μέλη της σχολής που απαιτούσαν να απολυθεί.


Σε δήλωση προς το Forbes , ο Eastman είπε ότι επέλεξε να φύγει λόγω της ανοιχτής επιστολής, του πανεπιστημίου, την οποία ονόμασε δυσφημιστική, αν και ευχήθηκε ότι καλύτερο στη νομική σχολή.

«[Η Σχολή που υπέγραψε την επιστολή της περασμένης εβδομάδας] δημιούργησε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον για μένα που δεν θέλω πλέον να είμαι μέλος της σχολής Chapman και, επομένως, αποχωρώ από τη θέση μου και αυτό ισχύει αμέσως», έγραψε ο Eastman σε δήλωση.


Ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Chapman αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.


Ο Eastman  εμφανίστηκε για πρώτη φορά για να εκπροσωπήσει τον Τραμπ τον περασμένο μήνα σε σχέση με την αγωγή που κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Τέξας Ken Paxton που επιδίωξε να ακυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα τεσσάρων κρατών. 

Πιο πρόσφατα, ο Eastman προσπάθησε να πείσει τον Αντιπρόεδρο Mike Pence ότι είχε τη δύναμη να καθυστερήσει την πιστοποίηση του Κογκρέσου για τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden Οπως ανέφεραν οι New York Times οι συμβουλές του αμφισβητήθηκαν από τους  περισσότερους ειδικούς  και ο Πένς τελικά απέρριψε. 

Επιπλέον, ο Eastman μίλησε εν συντομία στο ράλι του Τραμπ την περασμένη Τετάρτη, γεγονός που πολλοί παρατηρητές λένε ότι πυροδότησε την ταραχή στο Καπιτώλιο αργότερα εκείνη την ημέρα (ο Eastman απέρριψε τις σχέσεις μεταξύ της ειρηνικής πρωινής συνάντησης του προέδρου και της βίαιης ταραχής που ακολούθησε).

O συντηρητικός καθηγητής νομικής  υποστήριζε επίσης ότι η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μπορεί να μην έχει την ιθαγένεια των ΗΠΑ.

Ο Eastman δεν είναι ο πρώτος δικηγόρος που σχετίζεται με τον Trump και αποχώρησε από τη δουλειά του. Η Cleta Mitchell , η οποία συμμετείχε σε τηλεφωνική κλήση νωρίτερα αυτό το μήνα στην οποία ο Τραμπ προέτρεψε τους εκλογικούς αξιωματούχους της Γεωργίας να «βρουν» αρκετές ψήφους για να ανατρέψουν τη νίκη του Μπάιντεν, παραιτήθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Foley & Lardner την περασμένη εβδομάδα.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ