O DONALD TRUMP ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ BIDEN



Ο Αμερικανός  Πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα για την πρόληψη επεισοδίων, έως τις 24 Ιανουαρίου ημέρα της ορκωμοσίας του νέου Πρόεδρου Joe Biden 


Tης απόφασης είχε προηγηθεί   επιστολή   της Δημάρχου  Muriel Bowser την Κυριακή προς στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ζητώντας έκτακτη δήλωση προκειμένου να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση για τα εγκαίνια του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς αυξάνονται ανησυχίες για την ασφάλεια μετά την παραβίαση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ .


  • Η επιστολή της Δημάρχου  Muriel Bowser 

"Λαμβάνοντας υπόψη την επίθεση στο Καπιτώλιο και πληροφορίες που υποδηλώνουν περαιτέρω βία είναι πιθανή κατά την Εγκαινιακή περίοδο, η κυβέρνησή μου να έχει επανεκτιμήσει τη στάση ετοιμότητας για την Εγκαίνια, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος παράτασης της υποστήριξης της Εθνικής Φρουράς DC έως τις 24 Ιανουαρίου 2021", έγραψε η Bowser. στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο


"Έχω αποφασίσει ότι τα σχέδια και οι πόροι που είχαν εκχωρηθεί προηγουμένως στην Εγκαίνια είναι ανεπαρκείς για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον ως άμεσο αποτέλεσμα των εξεγερτικών ενεργειών που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου. Με βάση τα πρόσφατα γεγονότα και τις εκτιμήσεις πληροφοριών, πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλα ομάδες εκπαιδευμένων και οπλισμένων εξτρεμιστών για να έρθουν στην Ουάσιγκτον, DC. "

Η επιστολή του Bowser αντικατοπτρίζει τις εκτεταμένες ανησυχίες για την ασφάλεια που έγιναν στην πρωτεύουσα του έθνους και σε ολόκληρη τη χώρα μετά την βία στο συγκρότημα του Καπιτώλιο των ΗΠΑ που άφησε πέντε νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού της αστυνομίας του Καπιτώλιο των ΗΠΑ .

Οι ειδικοί προειδοποιούν τώρα ότι οι εκκλήσεις για βία έχουν ενταθεί μόνο πριν από την Ημέρα των Εγκαινίων, όταν ο Μπάιντεν θα ορκιστεί ως αρχηγός.

"Βλέπουμε ... κουβέντα από αυτούς τους λευκούς υπερασπιστές, από αυτούς τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές - αισθάνονται ενθουσιασμένοι αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Jonathan Greenblatt, Διευθύνων Σύμβουλος της Αντι-Δυσφήμανσης, που παρακολουθεί και μισεί τους μετρητές. "Περιμένουμε απόλυτα ότι αυτή η βία θα μπορούσε να επιδεινωθεί προτού βελτιωθεί."


Ο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει με τα εγκαίνια - ήδη περιορισμένα από την πανδημία κοραναϊού - όπως είχε προγραμματιστεί παρά τη βία στο Καπιτώλιο την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ δεν σχεδιάζει να παρευρεθεί.

Πέρα από την αναζήτηση δήλωσης έκτακτης ανάγκης, η Bowser είπε στο CBS «Face the Nation» νωρίτερα την Κυριακή ότι θα ζητήσει επίσης από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ξεκινήσει το χρονοδιάγραμμα «εθνικής ειδικής εκδήλωσης ασφαλείας» νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, καθώς και να συμπεριλάβει το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στο περιοχή κάλυψης για τα εγκαίνια.

"Θα σας πω ότι με δεδομένα τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, ότι αυτή η προετοιμασία εγκαινίων πρέπει να είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη εγκαίνια με μόνο 10 μέρες να φύγουν", εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Η Bowser αξιολόγησε τελικά στην επιστολή της προς τον Τραμπ ότι παρά τα περιουσιακά στοιχεία ασφαλείας που διαθέτει η πόλη, "παραμένουν σημαντικά κενά ετοιμότητας που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς αυτήν τη δήλωση έκτακτης ανάγκης και την άμεση ομοσπονδιακή βοήθεια".

Σε συντονισμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έγραψε, "πρέπει να αναλάβουμε άμεση, συντονισμένη δράση για να αυξήσουμε τη στάση ασφαλείας στην πρωτεύουσα του έθνους για να αποτρέψουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την Εγκαίνια



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ