ΗΠΑ - ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ JOE BIDEN



 Το Κογκρέσο επιβεβαίωσε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά από ταραχές από τους οπαδούς  του Τραμπ στο Καπιτώλιο που καθυστέρησαν τις διαδικασίες 


Ο Ρεπουμπλικανός Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς επικύρωσε την ψήφο 306 ανώτερων ψηφοφόρων υπέρ του Δημοκρατικού ενάντια στους 232 προς τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά από μια συνεδρίαση δύο επιμελητηρίων που διακόπηκε από την εισβολή των απερχόμενων υποστηρικτών του προέδρου που προκάλεσαν χάος στο Καπιτώλιο. 



Το Κογκρέσο μόλις επιβεβαίωσε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν επί του Προέδρου Τραμπ.


Η μέτρηση των τριών εκλογικών ψήφων του Βερμόντ έθεσε τον Μπάιντεν και την εκλεγμένη Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις πάνω από το όριο των 270 που απαιτείται για να κερδίσουν την προεδρία.


Η Γερουσία και το Σώμα απέρριψαν τις αντιρρήσεις για να απορρίψουν τις εκλογικές ψήφους της Γεωργίας και της Πενσυλβανίας για τον Μπάιντεν. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν επίσης στις εκλογικές ψήφους της Αριζόνα, της Νεβάδας και του Μίσιγκαν, αλλά οι προτάσεις απορρίφθηκαν πριν φτάσουν στη συζήτηση.


Η πιστοποίηση έρχεται όταν οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Donald Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ  νωρίτερα την Τετάρτη.


Η κοινή σύνοδος του Κογκρέσου, η οποία είναι συνήθως ένα τελετουργικό βήμα, διακόπηκε για αρκετές ώρες όταν οι ταραχές παραβίασαν το Καπιτώλιο.


Τα πρακτικά συνεχίστηκαν στις 8 μ.μ. ET με τον Αντιπρόεδρο Mike Pence, να επαναφέρει τη σύνοδο της Γερουσίας.


«Ας επιστρέψουμε στη δουλειά», είπε ο Πενς.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ