COVID19 - ΤΙ ΛΕΙ Η PFIZER ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ GREGORY MICHAEL ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ



 Η Pfizer αναφέρει ότι ερευνά το θάνατο ενός γιατρού της Φλόριντα που είχε λάβει μία δόση του εμβολίου COVID-19 της εταιρείας .


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξετάζουν επίσης το  θάνατο του Γκρέγκορι Μιχαήλ , ενός 56χρονου μαιευτήρα που είχε πάρει το πλάνο 16 ημέρες νωρίτερα.




Η Pfizer είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος του Michael προκλήθηκε από το εμβόλιο που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.


Το Pfizer με έδρα το Μανχάταν το χαρακτήρισε «εξαιρετικά ασυνήθιστο κλινικό περιστατικό» μιας πάθησης που ονομάζεται σοβαρή θρομβοπενία, η οποία περιορίζει την ικανότητα του σώματος να πήξει το αίμα και να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία.


«Μέχρι σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Pfizer Jerica Pitts στην εφημερίδα The Post σε δήλωση την Τετάρτη.


«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, δυστυχώς είναι πιθανό να συμβούν με παρόμοιο ρυθμό όπως θα συνέβαινε στον γενικό πληθυσμό».


Το CDC έχει επίγνωση του θανάτου και «θα αξιολογήσει την κατάσταση καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του πρακτορείου Kristen Nordlund. Σημείωσε ότι οι ομοσπονδιακοί οργανισμοί επανεξετάζουν τακτικά τα δεδομένα παρακολούθησης της ασφάλειας του εμβολίου κορανοϊού.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ