COVID19 - ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ MEXICO



Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γυναίκας γιατρού που νοσηλεύτηκε μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19.


Η γιατρός, της οποίας το όνομα δεν έχει κυκλοφορήσει, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon μετά από επιληπτικές κρίσεις, δυσκολία στην αναπνοή και δερματικό εξάνθημα.


«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή το βράδυ. Η εγκεφαλομυελίτιδα είναι μια φλεγμονή του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.


Το υπουργείο πρόσθεσε ότι ο γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από κλινικές δοκιμές ότι κάποιος έχει αναπτύξει φλεγμονή του εγκεφάλου μετά την εφαρμογή του εμβολίου.


Δεν ήταν δυνατή η άμεση επικοινωνία με την Pfizer και τη BioNTech για σχόλια.


Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε να διανέμει τον πρώτο γύρο εμβολίων COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στις 24 Δεκεμβρίου.


Reuters


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ