ΙΤΑΛΙΑ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ

 

Μια τεράστια τρύπα στη Γη έχει ανοίξει κοντά στο Νοσοκομείο Ponticelli στη Νάπολη μετά από έναν δυνατό θόρυβο που θεωρήθηκε αρχικά ότι ήταν μια έκρηξη. Το κέντρο ασθενών Covid της εγκατάστασης εκκενώθηκε αμέσως.


Δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές για τραυματισμούς ή θανάτους σχετικά με το περιστατικό, αν και οι πυροσβέστες έχουν συρρεύσει στο σημείο και έχουν ήδη διεξαχθεί έρευνες για την αιτία. Οι μονάδες σκύλων έχουν αναπτυχθεί για να αναζητήσουν όποιον μπορεί να έχει παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους.




Το νοσοκομείο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με γεννήτριες που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια, αν και η παροχή νερού παραμένει σε διακοπή. 




Η τεράστια τρύπα, έχει έκταση 2 χιλ, μέτρων διάμετρο περίπου 50 μέτρα (164 πόδια)  και περίπου 15 μέτρα (49 πόδια) βάθος, είναι ανοιχτή στο χώρο στάθμευσης του προσωπικού του νοσοκομείου, ενώ έχει καταπιεί πλήθος  οχήματα. 




Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 6:30 και 6:45 τοπική ώρα και αρχικά θεωρήθηκε ότι οφειόταν σε έκρηξη, όμως οι αρχές υποπτεύονται τώρα ότι ήταν υπόγεια κατάρρευση.


Οι συντονιστές που είναι υπεύθυνοι για τη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου δήλωσαν ότι έχει κλείσει προσωρινά "λόγω της αδυναμίας παροχής ζεστού νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Προς το παρόν δεν υπάρχει στοιχείο που να οδηγεί στη σκέψη μιας κακόβουλης πράξης".


Η Εισαγγελία της Νάπολης  διεξαγάγει έρευνα σχετικά με την αιτία του συμβάντος. 


Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι οι υπόγειοι σωλήνες οξυγόνου του νοσοκομείου μπορεί να έχουν υποστεί ζημιά ή ότι μια διαρροή μπορεί να προκάλεσε τη συγκέντρωση αερίου και μια επακόλουθη έκρηξη.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ