ΟΗΕ - "ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ"

 

Οι οργανώσεις του ΟΗΕ που δραστηριοποιούνται στην Υεμένη υποφέρουν από έλλειψη διεθνούς χρηματοδότησης, η οποία αναφέρθηκε ότι επηρέασε αρνητικά τις επιχειρήσεις πολλών ανθρωπιστικών προγραμμάτων στη χώρα που έχει υποστεί πόλεμο.


Το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) προειδοποίησε χθες ότι τα παιδιά στην Υεμένη θα πεθάνουν εντός "μηνών" λόγω έλλειψης ανθρωπιστικής βοήθειας.


"Χωρίς επείγουσα δράση, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στην Υεμένη θα πεθάνουν τους επόμενους μήνες", δήλωσε ο OCHA στο Twitter.


Ο ΟΗΕ πρόσφατα είπε ότι η συνέχιση της σύγκρουσης και η έλλειψη ανθρωπιστικής χρηματοδότησης θα οδηγήσει σε "εξάπλωση της πείνας σε ολόκληρη την Υεμένη".


Η Υεμένη αποσπάστηκε από τον πόλεμο από τότε που οι Houthis έδιωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την εξουσία στην πρωτεύουσα Sanaa στα τέλη του 2014, ωθώντας έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να παρέμβει τον Μάρτιο του 2015. 


Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα περίπου 24 εκατομμύρια των κατοίκων της Υεμένης - 80 τοις εκατό του πληθυσμού - να στηρίζονται απο τη βοήθεια, ενώ 20 εκατομμύρια άλλα στερούνται επαρκούς τροφής και πρόσβασης σε καθαρό νερό. Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα του νέου κορανοϊού, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είχε καταρρεύσει.


Ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα πει ότι η Υεμένη βρίσκεται στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ