ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ

 

Οι ειδικοί έμειναν έκπληκτοι αφού εξαφανίστηκε μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα που πιστεύεται ότι βρίσκεται στη μέση ενός μακρινού γαλαξία.


Ο λαμπρός γαλαξίας A2261-BCG φαίνεται να έχει χάσει τη μαύρη τρύπα του και ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε τώρα να επιπλέει στο διάστημα.


Αυτό θα ήταν το πρώτο παράδειγμα του «ανασχηματισμού» μιας μαύρης τρύπας .


Αυτό σημαίνει ότι μια ισχυρή δύναμη στον γαλαξία μπορεί να έχει εκτοξεύσει την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα και να την έστειλε κάπου μακριά.


Το διαστημικό γεγονός μυστηρίου εντοπίστηκε από ερευνητές από μερικά πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική.


Σχεδόν κάθε γαλαξίας στο Σύμπαν θεωρείται ότι έχει μια τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του, συμπεριλαμβανομένου του γαλαξία μας που είναι ο Γαλαξίας μας.


Ένας επικεφαλής της ομάδας από τον Δρ Kayhan Gultekin από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δημοσίευσε μια μελέτη σχετικά με την ανασύσταση των μαύρων τρυπών στο περιοδικό της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας.


Ο Δρ Gultekin μελετούσε τον γαλαξία A2261-BCG όταν παρατήρησε τα σημάδια ότι έλειπε η μαύρη τρύπα.


Είπε στη Motherboard: «Ήμουν πολύ δύσπιστος και σκέφτηκα ότι θα δούμε κάτι στο κέντρο. Αλλά αυτό δεν συνέβη. "


Η ομάδα θεώρησε επίσης ότι η μαύρη τρύπα θα μπορούσε να κρύβεται κάπου στον γαλαξία που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.


Η δύναμη αρκετά ισχυρή για να εκτοξεύσει μια μαύρη τρύπα θα μπορούσε να είναι δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που συγκρούονται μεταξύ τους.


Οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ συγχώνευση, οπότε η εύρεση στοιχείων για αυτό θα ήταν πρωτοποριακή.


Οι επιστήμονες της Nasa και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος θα επικεντρώσουν περισσότερη έρευνα σε αυτό το γαλαξιακό μυστήριο.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ