ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΕΝΤΟΛΗ BIDEN-HARRIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ



 Ο Joe Biden  και η Kamala Harris έκαναν περισσότερη ζημιά στα δικαιώματα των γυναικών σε μια μέρα από ό, τι κατάφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερα χρόνια με την παραπλανητική εκτελεστική εντολή τους σχετικά με τις διακρίσεις στην ταυτότητα των φύλων.


Τον Ιανουάριο του 2017, μόλις μία ημέρα μετά τα εγκαίνια του Προέδρου Τραμπ, εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της τότε νεοεισερχόμενης κυβέρνησης. Αν και ο Τραμπ δεν είχε ακόμη εγκρίνει ούτε ένα νομοθετικό κείμενο για τους τρανσέξουαλ, οι διαδηλωτές ήταν αναστατωμένοι ότι το καθεστώς του θα βλάψει τα δικαιώματα των γυναικών.


Με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και - ακόμη καλύτερα - την Καμάλα Χάρις ως την πρώτη εκλεγμένη αφροασιάτισσα αντιπρόεδρο , οι τρανσέξουαλ  δεν έχουν πλέον καμία ανάγκη να διαμαρτυρηθούν. Πήραν την επιθυμία τους, και οι φεμινίστριες θα παραμείνουν στο σπίτι


Ωστόσο, τρανς και φεμινίστριες θεωρούν ότι μέσα σε λίγες ώρες από την ανάληψη της θέσης, ο Μπάιντεν έχει κάνει περισσότερα για να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των γυναικών στις ΗΠΑ από ό, τι έκανε ο Τραμπ στα τέσσερα χρόνια της θητείας του. Μία από τις πρώτες του πράξεις ήταν να υπογράψει εκτελεστική εντολή για την πρόληψη και την καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση της ταυτότητας φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού, και ανακοινώνει τη δημιουργία  «Συμβουλίου Πολιτικής των Φύλων» στα διαδικτυακά eyerolls


Η τρανς κοινότητα που μιλούσε για  «σεβασμό» και «αξιοπρέπεια» και για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να «μπορούν να ζουν χωρίς φόβο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν» αισθάνεται τώρα ικανοποιημένη. 

Η καταπολέμηση όμως των διακρίσεων βάσει της ταυτότητας φύλου είναι καταστροφική για τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ελεύθερης επιλογής ταυτότητας φύλου, η ταυτότητα του φύλου σε αντίθεση με το σεξ, είναι μια ιδέα. 

Είναι η παράξενη αντίληψη ότι ανεξάρτητα από τη βιολογική πραγματικότητα του σώματός μας, όλοι έχουμε ένα συναίσθημα, βαθιά μέσα, για το αν είμαστε πραγματικά άνδρες ή γυναίκες. 

Αυτό το συναίσθημα, όπως υποστηρίζουν, υπερισχύει των ορμονών, των χρωμοσωμάτων και των γεννητικών οργάνων μας. Το πώς νιώθουμε για το φύλο μας είναι πιο σημαντικό από το αν έχουμε ή όχι γενειάδα, στήθος, πέος ή ωοθήκες, όταν πρόκειται για τον ορισμό μας ως ανδρών ή γυναικών. Ο καθένας μπορεί τώρα να είναι άνδρας ή γυναίκα, και το βάρος είναι στον κόσμο για να μας αποδεχτεί για το ποιοι λέμε ότι είμαστε.


Η γλώσσα της εκτελεστικής εντολής του Μπάιντεν είναι ζεστή και χωρίς αποκλεισμούς. Είναι δύσκολο να υποστηρίξεις δηλώσεις όπως: «Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να μάθουν χωρίς να ανησυχούν για το εάν θα τους απαγορευτεί η πρόσβαση στην τουαλέτα, στο αποδυτήριο ή στα σχολικά αθλήματα». Αλλά όταν η ταυτότητα φύλου υπερισχύει του σεξ, αυτό που λέγεται εδώ είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν αποδυτήρια και να συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες ανάλογα με το αν αισθάνονται σαν αγόρι ή κορίτσι. Για τα μικρά παιδιά, αυτό είναι απίθανο να κάνει καμία διαφορά. Αλλά για τους εφήβους έχει τεράστια σημασία.


Οι έφηβες γυναίκες φυσιολογικά, θέλουν προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν χρησιμοποιούν τις τουαλέτες ή στα αποδυτήρια για να ντυθούν μετά τον αθλητισμό. Η εφηβεία αλλάζει τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο σώμα. Τα αγόρια γίνονται, κατά μέσο όρο, ψηλότερα, βαρύτερα, ισχυρότερα και γρηγορότερα από τα κορίτσια. Η βιολογία δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ήταν δίκαιη. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά άδικο είναι να επιτρέψουμε σε αυτά τα ισχυρότερα, ταχύτερα αγόρια να ανταγωνιστούν παράλληλα και ενάντια σε κορίτσια στην πίστα και στο γήπεδο ποδοσφαίρου. 

Η εκτελεστική απόφαση του Μπάιντεν μπορεί να ακούγεται ωραία, αλλά σηματοδοτεί σίγουρα το τέλος της συμμετοχής των κοριτσιών στον αθλητισμό.

Όσον αφορά τους ενήλικες, η απαγόρευση των διακρίσεων βάσει της ταυτότητας φύλου είναι εξίσου επικίνδυνη. Υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους φυλακές, καταφύγια ενδοοικογενειακής βίας, ορισμένες υπηρεσίες υγείας και ακόμη και ορισμένα σαλόνια ομορφιάς προορίζονται αποκλειστικά για γυναίκες. Δεν πρόκειται για διακριτική διάκριση εναντίον των τρανσέξουαλ, αλλά για την προστασία των γυναικών που, σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.


Η εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν ανοίγει την πόρτα στους άντρες να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς χώρους γυναικών. Καθιστά πιο δύσκολο για τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα να κατευθύνουν συμβουλές σχετικά με τις εξετάσεις επιχρίσματος του τραχήλου της μήτρας, την αντισύλληψη και την έκτρωση ή τον έλεγχο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες που προορίζονται να βοηθήσουν. Θέτει σε κίνδυνο τις χαμηλά αμειβόμενες γυναίκες που προσφέρουν οικείες υπηρεσίες ομορφιάς. Και καθιστά πολύ πιο δύσκολο να μετρηθεί με ακρίβεια εάν υπάρχουν διαφορές βάσει φύλου στα ποσοστά αμοιβής ή στην πρόσβαση στην απασχόληση.


Το ότι ο νέος πρόεδρος έχει προχωρήσει τόσο γρήγορα για να θέσει τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ πάνω από τις γυναίκες δεν πρέπει να αποτελεί απολύτως έκπληξη για κανέναν. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι επισκέπτες στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίσουν τις αντωνυμίες τους. Η Καμάλα Χάρις και άλλοι προοδευτικοί στο Δημοκρατικό Κόμμα έχουν από καιρό δηλώσει τις αντωνυμίες τους σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία.


Η εμμονή με τις αντωνυμίες δείχνει ότι ο σύγχρονος φεμινισμός είναι εγκλωβισμένος και αποτυγχάνει εντελώς να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών - κάτι που  θα έπρεπε να είναι ο πρωταρχικός του στόχος. 


Κι ενώ όλοι ασχολούνται με εκνευριστικές ειδήσεις για τις επιλογές μόδας της νέας γυναίκας αντιπροέδρου, που φοράει μαργαριτάρια και παπούτσια Converse, η είδηση για τα κορίτσια που αποσύρονται από την ομάδα αθλητισμού ή αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τις κοινές τουαλέτες του σχολείου περνούν απαρατήρητες .


Δεν συμμετείχα στην πορεία των γυναικών ενάντια στον Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια. Αλλά με το καθεστώς του Μπάιντεν υπάρχει ήδη κάτι να διαμαρτυρηθεί. Απλά συγχωρέστε με αν δεν φοράω ροζ καπέλο μουνί.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ