ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ALIBABA JACK MA

 

Η απουσία του ιδρυτή της Alibaba Jack Ma από την κοινή γνώμη τους τελευταίους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας του τελικού επεισοδίου μιας τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία επρόκειτο να εμφανιστεί ως κριτής, πυροδότησε εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το πού βρίσκεται εν μέσω κινεζικής ρυθμιστικής καταστολής της εκτεταμένης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του.


Ο υψηλού προφίλ επιχειρηματίας της Κίνας δεν έχει εμφανιστεί σε δημόσια από ένα φόρουμ στα τέλη Οκτωβρίου στη Σαγκάη, όπου επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της Κίνας σε μια ομιλία που τον έβαλε σε μια πορεία σύγκρουσης με αξιωματούχους, με αποτέλεσμα την αναστολή ενός IPO ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Alibaba 

Το 2019 ο Μα παραιτήθηκε από επικεφαλής της Alibaba. 

Στη συνέχεια άρχισαν να διασπείρονται φήμες σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται. Τον Αύγουστο του 2019, ένας άλλος Κινέζος δισεκατομμυριούχος είχε κάνει μια πρόβλεψη για τον Μα. Σε συνέντευξή του, ο Γκουό Γουενγκούι, ο οποίος εγκατέλειψε την Κίνα ως φυγάς το 2014 και πλέον ισχυρίζεται ότι ξεσκεπάζει τη διαφθορά στη χώρα, έλεγε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, ο Τζακ Μα θα καταλήξει πιθανότατα είτε στη φυλακή ή νεκρός, γιατί η Κίνα θέλει να «πάρει πίσω» την Ant Group.

Οι Financial Times ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο Ma αντικαταστάθηκε ως κριτής στο τελευταίο επεισόδιο τον Νοέμβριο μιας εκπομπής παιχνιδιών για επιχειρηματίες που ονομάζεται Africa's Business Heroes.


Εκπρόσωπος της Alibaba δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι η αλλαγή οφείλεται σε αλλαγή προγραμματισμού, χωρίς περαιτέρω σχόλια.


Ενώ η κάλυψη ειδήσεων για την απουσία του Ma από την κοινή γνώμη πυροδότησε σενάρια στο Twitter, το οποίο έχει αποκλειστεί στην Κίνα, δεν ήταν ένα σημαντικό δημοφιλές θέμα στα κοινωνικά μέσα στην ηπειρωτική Κίνα, όπου ευαίσθητα θέματα υπόκεινται σε λογοκρισία.


Οι Κινέζες ρυθμιστικές αρχές έχουν επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις του Ma από την ομιλία του τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας αντιμονοπωλιακής έρευνας για την Alibaba και την εντολή της Ant να ανατρέψει τις δανειοδοτικές της και άλλες καταναλωτικές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ξεχωριστής εταιρείας χαρτοφυλακίου για να δείξει την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της Ant .

«Νομίζω ότι του είπαν να κρατήσει χαμηλούς τόνους», δήλωσε ο Ντάνκαν Κλαρκ, πρόεδρος της τεχνολογίας συμβούλων BDA China με έδρα το Πεκίνο. «Αυτή είναι μια πολύ μοναδική κατάσταση, που συνδέεται περισσότερο με την καθαρή κλίμακα του Ant και τις ευαισθησίες σχετικά με τη χρηματοοικονομική ρύθμιση», είπε.

Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ έπεσαν 2,15% τη Δευτέρα.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ