ΗΠΑ -ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ TRUMP

 

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα ξεκινήσει τη δίκη του κατηγορούμενου πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού του δημοκρατικού κόμματος της Γερουσίας Chuck Schumer.


«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, που υποκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν μια μέρα που κανένας από εμάς δεν θα ξεχάσει ποτέ. Όλοι θέλουμε να βάλουμε πίσω μας αυτό το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους μας. Αλλά η θεραπεία και η ενότητα θα έρθουν μόνο εάν υπάρχει αλήθεια και λογοδοσία. Και αυτό θα προσφέρει αυτή η δίκη », είπε ο αρχηγός των Δημοκρατικών στη Γερουσία Chuck Schumer .


Τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα έχουν τώρα 50 έδρες η καθεμία στη Γερουσία των 100 μελών.

Ωστόσο, η κρίσιμη ψήφος της Αντιπροέδρου Kamala Harris  υπό την ιδιότητά της ως προέδρου της γερουσίας δίνει στους Δημοκρατικούς την πλειοψηφία στα ανώτερα τμήματα του Κογκρέσου .


Σχετικά με τη διαδικασία κατηγορίας, ο Schumer είπε ότι οι διευθυντές  θα φέρουν και θα διαβάσουν το άρθρο της κατηγορίας στη Γερουσία στις 7 μ.μ. τη Δευτέρα. Στη συνέχεια, τα μέλη θα ορκιστούν την επόμενη μέρα.

Μετά από αυτό, τόσο οι διευθυντές όσο και η υπεράσπιση θα έχουν ένα χρονικό διάστημα για να συντάξουν τις νομικές τους εντολές, όπως έκαναν σε προηγούμενες δίκες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η γερουσία θα συνεχίσει να ασκεί δραστηριότητες για τον αμερικανικό λαό, όπως οι υποψηφιότητες του υπουργικού συμβουλίου και το νομοσχέδιο ανακούφισης COVID

Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Mitch McConnell είπε ότι η δίκη ξεκίνησε με μια άνευ προηγουμένου γρήγορη και ανεπαρκή διαδικασία 

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης πρότεινε να ξεκινήσει η δίκη κατηγορίας στις 11 Φεβρουαρίου. «Αυτό το χρονοδιάγραμμα θα παρείχε στη Γερουσία λίγο περισσότερο χρόνο πριν προχωρήσουμε πλήρως στο άγνωστο μιας δίκης», είπε.

Οι κυβερνώντες Δημοκρατικοί δεν συμφώνησαν με το χρονοδιάγραμμά του Mitch McConnell.

Το αμερικανικό Σώμα κατηγορεί τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» στο Καπιτώλιο 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έτσι, γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται για μια ιστορική δεύτερη φορά



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ