ΗΠΑ - ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ

 

Ένας γιατρός της Φλόριντα πέθανε περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19 - αν και παραμένει υπό διερεύνηση το αν ο εμβολιασμός του έπαιξε κάποιο ρόλο .


Ο Δρ Gregory Michael, 56 ετών, ένας OB-GYN στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στο Μαϊάμι Μπιτς, πέθανε τη Δευτέρα μετά από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ανέφερε η Palm Beach Post .


Το ιατρικό επεισόδιο πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έλλειψη αιμοπεταλίων, ανέφερε το κατάστημα.


Ο Μάικλ είχε λάβει το εμβόλιο Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια υπέστη μια «έντονη αντίδραση», σύμφωνα με τη σύζυγό του, Heidi Neckelmann.


Σε μια δημοσίευση στο Facebook την Τρίτη, η Neckelmann είπε ότι ο Μιχαήλ πήγε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα λόγω κουκκίδων στο δέρμα του που έδειχναν ότι μπορεί να υποφέρει από εσωτερική αιμορραγία.


Είπε ότι οι γιατροί αποφάσισαν ότι είχε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, το οποίο προσπάθησαν να αυξήσουν «χωρίς αποτέλεσμα».


«Εμπειρογνώμονες από όλη τη χώρα συμμετείχαν στη φροντίδα του. Ανεξάρτητα από το τι έκαναν, ο αριθμός των αιμοπεταλίων αρνήθηκε να ανεβεί », έγραψε.


Η Neckelmann είπε ότι ήταν «συνειδητός και ενεργητικός σε όλη τη διαδικασία» έως ότου η κατάσταση τον έκανε να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο τον σκότωσε σε «λίγα λεπτά».


Το υπουργείο Υγείας της Φλόριντα είπε ότι οι ιατροί του Μαϊάμι ηγούνται της έρευνας - και θα παράσχουν τα ευρήματά τους στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανέφερε η Palm Beach Post.


Η Pfizer, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τη δική της έρευνα για το θάνατό του.


«Διερευνούμε ενεργά αυτήν την υπόθεση, αλλά δεν πιστεύουμε αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με το εμβόλιο», δήλωσε η εταιρεία σε μια δήλωση.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ