ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ - 22 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ


Πάνω από 300 διασώστες συμμετέχουν στην αναζήτηση 22 εργαζομένων που έχουν παγιδευτεί υπόγεια μετά από μια έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα ορυχείο χρυσού υπό κατασκευή στο Shandong, στην ανατολική Κίνα όπως ανέφεραν την Τρίτη οι τοπικές αρχές.


Το ατύχημα συνέβη στις 2 μ.μ. την Κυριακή στο ορυχείο χρυσού στην πόλη Qixia, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πόλης Yantai, η οποία διαχειρίζεται την Qixia. 


Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως δεν έλαβε αναφορά ατυχήματος από την εταιρεία εξόρυξης μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα.


Λόγω ζημιών στο σύστημα επικοινωνίας που υπέστη η έκρηξη, οι διασώστες δεν έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους παγιδευμένους εργαζόμενους, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Έχουν διεξαχθεί εργασίες για τον εξαερισμό τοξικού αερίου από το ορυχείο, φέρνοντας την ποιότητα του αέρα σε βάθος 300 μέτρων στο απαιτούμενο πρότυπο για την αναπνοή από τον άνθρωπο, σύμφωνα με την επιτόπια έδρα διάσωσης.



Μέχρι τις 10 π.μ. την Τρίτη, στον χώρο έχουν εγκατασταθεί μεγάλα μηχανήματα, όπως μηχανήματα διάτρησης. Ένας σωλήνας τρυπανιού έχει φτάσει σε βάθος πάνω από 360 μέτρα, και οι διασώστες κατεβαίνουν για να καθαρίσουν τα εμπόδια και να σώσουν τους παγιδευμένους ανθρακωρύχους, δήλωσε ο Sun Shufu, διευθυντής του Yantai Municipal Management Bureau.


Από τις 4 μ.μ. την Τρίτη, ένας κάδος διάσωσης έχει χαμηλώσει σε βάθος 180,5 μέτρων. Οι πυροσβέστες έχουν μεταφέρει ένα σύστημα ανίχνευσης ήχου σε βάθος 370 μέτρων και παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες εκεί.


"Όσο υπάρχει μια λάμψη ελπίδας, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε και δεν θα τα παρατήσουμε", πρόσθεσε ο Sun.


Το ορυχείο χρυσού ανήκει στην Shandong Wucailong Investment Co. Ltd., μια τοπική εταιρεία στην Qixia.


Οι διασώστες βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης ενός ορυχείου χρυσού στην πόλη Qixia, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, στις 12 Ιανουαρίου 2021. (Xinhua)




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ