ΗΠΑ - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες και μέχρι τις  20 Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν  θα βρίσκεται η  Ουάσινγκτον μετά την απόφαση της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ 


Την ίδια ώρα κι ενώ ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κογκρέσου για την επικύρωση του νίκης του Δημοκρατικού υποψηφίου, μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης συζήτησαν την πιθανότητα απομάκρυνσης του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία μετά την εισβολή των οπαδών του στο Κογκρέσο. 


Δυνάμεις της εθνοφρουράς και των σωμάτων ασφαλείας μεταφέρθηκαν νωρίτερα έξω από το Καπιτώλιο, προκειμένου να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων. Η εκκένωση του κτιρίου οδήγησε στην απόφαση να συνεχιστεί η διαδικασία για την επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν.

Μέχρι στιγμής όμως καμιά επίσημη πρόταση δεν έχει παρουσιασθεί  στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, όπως διευκρινίζει το CBS.

Οι συζητήσεις τους αφορούσαν την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα CNN, CBS και ABC, τα οποία επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ