ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ NASHVILLE

 

Αξιωματούχοι στην πολιτεία του Τενεσί των ΗΠΑ δήλωσαν ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το DNA ενός ανθρώπου που εντοπίστηκε στην περιοχή της ισχυρότατης έκρηξης στο Ναshville ανήμερα των Χριστουγέννων 


Η ισχυρότατη έκρηξη που έγινε έξω από μια εταιρεία  τηλεπικοινωνιών είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή όλων των συστημάτων  επικοινωνίας στο Τενεσί και τέσσερα άλλα κράτη, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν

Το DNA που βρέθηκε, ταιριάζει με εκείνο του Anthony Quinn Warner, 63 ετών, που θεωρείται και ο βασικός ύποπτος. Το FBI είπε ότι δεν υπάρχει  ένδειξη για επιπλέον υπόπτους και ότι ήταν πολύ νωρίς για να αποδοθεί ένα κίνητρο.




Ο  Warner σύμφωνα με τους  ομοσπονδιακούς ερευνητές που εργαζόταν στην πληροφορική και είχε εκτεταμένη εμπειρία με την ηλεκτρονική,  θεωρείται ο μόνος υπεύθυνος για την έκρηξη και εκτιμούν ότι έχει πεθάνει στο σημείο της έκρηξης.

Είπαν ακόμα ότι η έκρηξη ήταν πιθανώς σκόπιμη και ότι ήταν τα λείψανα του Warner ήταν αυτά που ανακαλύφθηκαν στο σημείο.


  • Τι είναι γνωστό για τον Warner;

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία, ο Warner ζούσε μέχρι πρόσφατα στην Αντιόχεια, ένα προάστιο του Νάσβιλ, όπου η αστυνομία έψαξε ένα σπίτι το Σάββατο, όπου οι γείτονες ανέφεραν επίσης ότι είδαν ένα τροχόσπιτο στις εγκαταστάσεις του 

Τα δημόσια αρχεία που ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι ο Warner είχε μεγάλη εμπειρία με ηλεκτρονικά συστήματα και συστήματα συναγερμού.

Ήταν επί μακρόν κάτοικος του Νάσβιλ και είχε εργαστεί ως ανεξάρτητος τεχνικός υπολογιστών σε μεσιτικό γραφείο.

Ο πρώην εργοδότης του, κτηματομεσίτης Steve Fridrich, δήλωσε στο Nashville Tennessean ότι ο Warner παραιτήθηκε απροσδόκητα αυτό το μήνα μετά από τέσσερα χρόνια με την εταιρεία. Ο κ. Fridrich είπε ότι η κίνηση ήταν "αρκετά εκτός χαρακτήρα".



Ένας γείτονας στην Αντιόχεια περιέγραψε τον Warner ως "υπολογιστή geek", ανέφερε η USA Today .

Ο Steve Schmoldt, ο οποίος ζούσε δίπλα στην Warner για περισσότερες από δύο δεκαετίες, τον περιέγραψε ως «φιλικό» και «χαμηλών τόνων άνθρωπο», προσθέτοντας: «Υποθέτω ότι μερικοί άνθρωποι θα έλεγαν ότι είναι λίγο περίεργος».

"Ποτέ δεν είδαμε κάποιον να έρχεται και να φύγει", ανέφερε στην εφημερίδα. "Απ 'όσο γνωρίζαμε, ήταν ένας τύπος υπολογιστών που δούλευε στο σπίτι."

Ο κ. Schmoldt είπε ότι ο Warner δεν έδειξε ότι είχε ισχυρές πολιτικές πεποιθήσεις. «Δεν είχε ποτέ πινακίδες ή σημαίες στην αυλή του ή κάτι τέτοιο», είπε.


  • Τι συνέβη στο Νάσβιλ;

Οι αξιωματικοί απάντησαν σε αναφορές πυροβολισμών λίγο πριν τις 06:00 τοπική ώρα (12:00 GMT) στις 25 Δεκεμβρίου σε μια περιοχή της πόλης γνωστή για τα εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή της.

Λίγο αργότερα, βρήκαν ένα τροχόσπιτο να εκπέμπει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για να φύγει από την περιοχή.

Η αστυνομία είπε ότι το φορτηγό είχε επίσης μεταδώσει το τραγούδι Downtown του 1964 από τη Βρετανίδα τραγουδίστρια Petula Clark, ανέφερε η εφημερίδα Tennessean.

Το φορτηγό εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα, η δύναμη της έκρηξης χτύπησε έναν αξιωματικό από τα πόδια τους, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία έχει κυκλοφορήσει αυτήν την εικόνα του φορτηγού - που περιγράφεται από την αστυνομία του Νάσβιλ ως όχημα αναψυχής (RV) - που φτάνει στη σκηνή νωρίς την Παρασκευή.



Το φορτηγό ανατινάχθηκε έξω από ένα κτίριο που ανήκε στον γίγαντα τηλεπικοινωνιών AT&T, ο οποίος καταλαμβάνει επίσης έναν πύργο γραφείων κοντά.

Τα κτίρια υπέστησαν δομικές ζημιές, τα παράθυρα εκτινάχθηκαν και τα δέντρα έπεσαν. Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν νερό από κατεστραμμένους σωλήνες να τρέχουν στους τοίχους καθώς οι συναγερμοί ούρλιαζαν

Τα συστήματα έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας χτυπήθηκαν σε ολόκληρο το Τενεσί.

Οι υπηρεσίες τηλεφωνίας, διαδικτύου και οπτικών ινών διακόπηκαν επίσης στο Τενεσί, το Μισισιπή, το Κεντάκι, την Αλαμπάμα και τη Γεωργία, σύμφωνα με την AT&T.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ