COVID19 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 

Ένα νέο στέλεχος του COVID-19 που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα και βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα εργασία για να επιβεβαιωθεί ότι δεν προκαλεί υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Chris Whitty.



«Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, το Ηνωμένο Βασίλειο εντόπισε μια νέα παραλλαγή του Covid-19 μέσω της γονιδιωματικής παρακολούθησης της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας», δήλωσε ο Whitty σε δήλωση.


«Ως αποτέλεσμα της ταχείας εξάπλωσης της νέας παραλλαγής, των προκαταρκτικών δεδομένων μοντελοποίησης και των ταχέως αυξανόμενων ποσοστών επίπτωσης στη Νοτιοανατολική, η Νέα και Αναδυόμενη Συμβουλευτική Ομάδα Απειλών για Αναπνευστικούς ιούς (NERVTAG) θεωρεί τώρα ότι το νέο στέλεχος μπορεί να εξαπλωθεί πιο γρήγορα.»

Η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Βρετανία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για ευρύτερη εξάπλωση. Οι ειδικοί Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι ο μεταλλαγμένος ιός είναι έως και 70% πιο μεταδοτικός από τον αρχικό.  

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Ιταλίας και των Κάτω Χωρών, δήλωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν την άφιξη ατόμων από τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων πτήσεων και τρένων.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ