ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Υπάρχουν περίπου 120 εκατομμύρια μετανάστες που ζουν σε χώρες του ΟΟΣΑ, με τουλάχιστον ένα ποσοστό 30% αυτών των ατόμων να έχουν υψηλή μόρφωση. 


Από τους περισσότερους από ένα εκατομμύριο μετανάστες σε χώρες του ΟΟΣΑ από την Ινδία, το ποσοστό αυτών με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης ήταν σχεδόν 65%.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν περίπου 120 εκατομμύρια μετανάστες που ζουν σε χώρες μέλη του ΟΟΣΑ. 

Το 30 έως 35 τοις εκατό αυτών των μεταναστών θεωρούνται υψηλά μορφωμένοι, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν λάβει επαγγελματική ή ακαδημαϊκή κατάρτιση. Μεταξύ των πιο κοινών χωρών γέννησης για μετανάστες υψηλής εκπαίδευσης, αυτές οι μετοχές είναι πολύ υψηλότερες, ωστόσο.


Για την Ινδία, η οποία ήταν στην κορυφή της λίστας από το 2015/16 με περισσότερους από τρία εκατομμύρια μετανάστες υψηλής εκπαίδευσης στον ΟΟΣΑ, το ποσοστό αυτών που θεωρούνται ότι έχουν υψηλή εκπαίδευση ήταν σχεδόν 65 τοις εκατό. 

Η Κίνα είχε ποσοστό 48,6% υψηλά μορφωμένων μεταναστών στον ΟΟΣΑ που ανέρχονται σε  2,25 εκατομμύρια.


Οι Φιλιππίνες κατατάσσονται στην 3η θέση, πίσω από τις δύο μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και μπροστά από μια λίστα με τα έθνη του ΟΟΣΑ, που εμπορεύονται φυσικά υψηλού μορφωμένου προσωπικού μεταξύ τους, ειδικά εντός της Ευρώπης. Το 53,3 τοις εκατό των Φιλιππινέζων μεταναστών στον ΟΟΣΑ θεωρούνται υψηλά μορφωμένοι, οπότε το σύνολο ανέρχεται σε περίπου 1,9 εκατομμύρια για μια χώρα με πάνω από 100 εκατομμύρια κατοίκους. 

Σε μια δημοσίευση για τις Φιλιππίνες, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας διαπιστώνει ότι πολλοί από αυτούς τους μετανάστες υψηλής εξειδίκευσης - σε χώρες του ΟΟΣΑ και αλλού - ήταν επαγγελματίες υγείας, ειδικά νοσοκόμες. 

Λόγω της πανδημίας του κορανοϊού, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει σταματήσει αυτή τη διαρροή εγκεφάλων τουλάχιστον προσωρινά, περιορίζοντας την μετανάστευση νέων νοσοκόμων σε 5.000 ετησίως.

Περίπου οι μισοί Φιλιππινέζοι μετανάστες στον ΟΟΣΑ επέλεξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχηματίζοντας έναν από τους σημαντικότερους διαδρόμους μετανάστευσης που προσδιορίστηκαν από τον ΟΟΣΑ, μετά από τη μετανάστευση του Μεξικού και της Ινδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και πριν από την πολωνική μετανάστευση στη Γερμανία.


Από όπου προέρχονται μετανάστες υψηλής εκπαίδευσης 



Η Ινδία παράγει τον υψηλότερο αριθμό μεταναστών με υψηλή εκπαίδευση, στα 3,12 εκατομμύρια.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ