TO TWITTER ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΤΑ TWEETS ΤΟΥ DONALD TRUMP ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



 Το Twitter έχει λογοκρίνει σχεδόν τα μισά από τα tweets του Donald Trump τις τελευταίες 24 ώρες, λέγωντας ότι οι ισχυρισμοί του για νοθεία στις εκλογές  είναι αμφισβητούμενοι ή παραπλανητικοί


Οι χρήστες δεν μπόρεσαν να δουν τα tweet του κ. Trump, εκτός εάν έκαναν κλικ σε μια προειδοποίηση που έλεγε ότι μέρος ή όλο το περιεχόμενο «αμφισβητείται και μπορεί να είναι παραπλανητικό για μια εκλογή ή άλλη πολιτική διαδικασία».


Οι ομάδες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια των εκλογών για την ικανότητά τους να προωθούν παραπληροφόρηση στις πλατφόρμες τους.


Η λογοκρισία στο Twitter ήταν αυστηρότερη σε σύγκριση με το αντίπαλο Facebook, το οποίο τοποθετεί προειδοποιητικές ετικέτες κάτω από τις θέσεις του προέδρου αντί να τις κρύβει πίσω από προειδοποιήσεις.


Το YouTube που ανήκει στην Google δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών επειδή δεν ανταποκρίθηκε στην λογοκρισία 


Το Twitter, εν τω μεταξύ, απαγόρευσε οριστικά τον λογαριασμό του Steve Bannon, πρώην επικεφαλής στρατηγικής του κ. Trump, αφού ζήτησε την απόλυση του Anthony Fauci, του κορυφαίου εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ στις μολυσματικές ασθένειες και του διευθυντή του FBI Christopher Wray.


Οι κινήσεις εξόργισαν τον Τραμπ, ο οποίος πήρε στο Twitter για να κατηγορήσει ότι η πλατφόρμα είναι «εκτός ελέγχου, κατέστη δυνατή χάρη στο κυβερνητικό δώρο του Τμήματος 230», το νόμος που παρέχει ασυλία στις ομάδες κοινωνικών μέσων για το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες που φιλοξενούν.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ