Ο COVID19 ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ...



Ο ιός Covid-19 ήταν ενεργός στην Ιταλία μήνες πριν από την επίσημη ανίχνευσή του, νέα έρευνα έχει βρει, θέτοντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την πραγματική προέλευση, την έκταση και την πραγματική διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας.


Η νέα πρωτοποριακή μελέτη , που διεξήχθη από επιστήμονες στο Ινστιτούτο Καρκίνου του Μιλάνου και στο Πανεπιστήμιο της Σιένα, δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από το περιοδικό Tumori. Η έρευνα βασίζεται στην ανάλυση δειγμάτων αίματος από 959 άτομα, τα οποία συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών διαλογής καρκίνου του πνεύμονα που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020.


Περισσότερο από το 11 τοις εκατό των δοκιμασμένων - 111 άτομα - αποδείχτηκε ότι είχαν αντισώματα ειδικά για κοροναϊούς. Όλα τα άτομα που δοκιμάστηκαν ήταν ασυμπτωματικά και δεν παρουσίαζαν σημάδια της νόσου. Περίπου 23 από τα θετικά αποτελέσματα χρονολογούνται από τον Σεπτέμβριο του 2019, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο ιός υπήρχε πράγματι στη χώρα ήδη από το περασμένο καλοκαίρι - περίπου έξι μήνες πριν από την πανδημία « ξεκίνησε» και «έφτασε» στην Ιταλία.


Η νέα έρευνα δημιουργεί νέες τρύπες στην ήδη καλά χτυπημένη πεποίθηση ότι το μυθιστόρημα κοραναϊού προέκυψε από την κινεζική πόλη Γουχάν γύρω στο Δεκέμβριο του 2019 και ότι μετατράπηκε σε πανδημία τον Ιανουάριο του 2020. Τα δεδομένα από Ιταλούς ερευνητές είναι ιδιαίτερα πολύτιμα, καθώς βασίζονται σχετικά με τα πραγματικά δείγματα αίματος, σε σύγκριση με τα προηγούμενα, λιγότερο πειστικά ευρήματα που έδειξαν επίσης ότι το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα πανδημίας θα μπορούσε να είναι λάθος.


Τα συμπεράσματα της μελέτης φαίνεται να συνάδουν με τις αναφορές σοβαρών αναπνευστικών συμπτωμάτων και της «άτυπης γρίπης» που εξαπλώνεται στους ηλικιωμένους της Ιταλίας στα τέλη του 2019. Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε από Ιταλούς επιστήμονες τον Ιούνιο, έδειξε ότι ίχνη κοροναϊού βρέθηκαν σε νερό λυμάτων που αναλύθηκαν ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Παρόμοια ευρήματα έχουν γίνει και από επιστήμονες από άλλες χώρες. Ισπανοί ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι έχουν εντοπίσει κοροναϊό σε δείγματα λυμάτων που ελήφθησαν ήδη από τον Μάρτιο του 2019.


Η ανάλυση των νοσοκομειακών αρχείων από τα τέλη του 2019 στις ΗΠΑ έδειξε επίσης την ασυνήθιστη ποσότητα ασθενών με «γρίπη» , πολλοί από τους οποίους εμφάνισαν βαριά «βήχα» και άλλα σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα.


Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των καταγεγραμμένων υποθέσεων Covid-19 έχει ξεπεράσει τα 54 εκατομμύρια, ενώ περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάθηκαν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Με τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι το ξέσπασμα ξεκίνησε πολύ πριν από την «επίσημη» έναρξη του, γίνεται πιο πιθανό ότι η πραγματική έκταση της πανδημίας θα αναθεωρηθεί κάποια μέρα.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ